Aplaupa veikalu, lai brīvdienās tiktu pie cigaretēm (7)

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls.
Rokudzelži. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas, 5.decembra, rītā, pārtikas veikalā Smārdē, Engures novadā, divi vīrieši ar mērķi tikt pie cigaretēm aplaupīja veikalu, pielietojot fizisku spēku un iepūšot piparu gāzi sejā pārdevējai, vēsta “Degpunktā”.

Vīrusa ierobežošanai ieviestais rīkojums, kas sestdienās, svētdienās un svētku dienās veikaliem aizliedz tirgot alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus, nebūt nebija šķērslis diviem aptuveni 30 gadus veciem vīriešiem sestdienas rītā tikt pie aizliegtajām precēm. Viens no tiem, bruņojoties ar asaru gāzes baloniņu, noslēpās pie veikala dienesta durvīm, sagaidīja pārdevēju un viņai uzbrauka.

Kautiņa laikā pārdevēja Margita ne vienu brīdi nepadevās un sita uzbrucējam pretī, cenšoties nostāties veikala ieejas priekšā. Acīmredzot, laupītāja draugs, saprotot, ka līdzdalībnieks ar pārdēvēju netiek galā, metās viņam palīgā. Tad situācija kļuva bīstamāka.

Kopīgiem spēkiem uzbrucēji Margitu sagūstīja. Viens no noziedzniekiem turēja viņu piespiestu pie zemes, kamēr līdzdalībnieks no noliktavas zaga cigarešu blokus. Tieši cigaretes bija galvenais vīriešu mērķis, nekas cits netika aiztikts. Kopumā vīrieši aiznesa 230 dažādu zīmolu cigarešu paciņas, nodarot veikalam zaudējumus vairāk nekā 800 eiro apmērā.

Laupītāji veikalā burtiski ielauzās, tāpēc telpās nostrādāja drošības signalizācija. Policisti, kuri uz šo izsaukumu attraucās kuplā skaitā, pieņēma no cietušās paskaidrojumus un piefiksēja veikalā un uz ielas atstātās pēdas. Līdz šim vīrieši vēl nav aizturēti.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu