Skudra: Ticiet vai nē, mēs ejam laukumā pēc uzvaras katrā mačā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra un Rīgas "Dinamo" hokejisti
Pēteris Skudra un Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Sanktpēterburgas SKA ir teicami mazākuma spēlētāji, kas "Dinamo" neļāva iemest uzvaras ripu jau divos vairākumos pagarinājumā, pēcspēles preses konferencē mājinieku mazākuma maiņas pēc uzvaras pēcspēles metienu sērijā slavēja "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra.

"Dinamo" uzvarēja SKA pēcspēles metienos ar 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 0:0, 3:2) un pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Vārtus rīdzinieku labā guva Metjū Majone, Džeisī Lipons un Miks Indrašis, bet izšķirošo "bullīti" iemeta Lauris Dārziņš.

"Dinamo" ar 15 punktiem 32 mačos joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr SKA ar 47 punktiem 35 cīņās Rietumu konferencē ir otrā.

Rīdziniekiem tika dotas četras minūtes vairākumā pagarinājumā, taču vārtus gūt neizdevās.

"Mums bija labi metieni, iespējas. SKA ir ļoti labs, agresīvs mazākums, ļoti apmācīti hokejisti, laba spēles sistēma," atgādināja Skudra. "Un neaizmirsīsim, ka pagarinājumā ledus jau vairs nav tik labs. Jā, pietrūka precizitātes, bet es neteiktu, ka momentu nebija vispār. Piedevām mēs šodien vairākumā divreiz guvām vārtus. Es, protams, gribētu saraustīt SKA aizsardzību ar piespēlēm tukšos vārtos, taču mēs izdarījām to, ko pretinieks mums ļāva."

"Mēs aizvadījām labu maču. Iespējams, sākām nedaudz kautrīgi, bijām pārāk uzmanīgi tur, kur tādiem nebija jābūt," par spēles sākumu teica Skudra. "Pēc pirmā perioda mēs izrunājāmies un mēģinājām novērst bailes spēlēt hokeju."

Treneris saka, ka komanda spēlēja to hokeju, kādam trenējas treniņos un kuru zina katrs no puišiem. "Mēs apgriezām spēli ar kājām gaisā, disciplīna bija augstā līmenī, un, kas ir svarīgi, vārti tika gūti īstajos brīžos."

Sanktpēterburgā spēle notika ar nedaudz vairāk nekā 4000 līdzjutēju klātbūtni.

"Es sapņoju par to, lai Rīgā būtu tik daudz fanu. Mēs spēlējam tukšu tribīņu priekšā, mums ir nulle skatītāju," par atšķirību tribīnēs otrajā lielākajā Krievijas pilsētā un Rīgā saka Skudra. "Sanktpēterburgai ir zvaigžņots sastāvs, Krievijas izlases dalībnieki. Viņus nevajag dzīt uz priekšu, viņi spēlē interesantu un kombinacionālu hokeju. Es baudīju atmosfēru. Šogad mājās līdzjutējus neesmu redzējis. Mums bija prieks atbraukt un spēlēt publikas priekšā."

Jautāts par noskaņojumu komandā, esot pēdējā vietā līgā, Skudra godīgi atbildēja, ka situācija nav vienkārši slikta - tā ir "draņķīga".

"Ticiet vai nē, mēs ejam laukumā pēc uzvaras katrā mačā. Lielākajā daļā zaudēto cīņu mēs nespēlējām slikti, mēs tikai bijām pēc saslimšanas ar Covid-19," skaidro treneris. "Šodien man patika disciplīna, kas ļāva uzvarēt. Nebija 14-16 minūšu mazākumā. Tas man ir visbūtiskākais."

Tikmēr SKA galvenais treneris Valērijs Bragins uzņēmās vainu par zaudējumu, atzīstot, ka pēc izvirzīšanās vadībā ar 2:0 ir jāuzvar.

Pēc spēles ar SKA nākamais mačs "Dinamo" trešdien paredzēts ar "Severstaļ", kas pagājušajā nedēļā no sastāva atbrīvoja Robertu Bukartu.

Pēteris Skudra uz divām izbraukuma spēlēm līdzi ņēmis trīs vārtsargus, desmit aizsargus un 14 uzbrucējus, starp kuriem nav savainojumu guvušais Genādijs Stoļarovs.

Tāpat "Dinamo" sastāvā nebūs aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs, kuri pievienojušies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs izbraukuma spēlēm pret SKA un "Severstaļ":

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Iļja Proskurjakovs, Zeins Makintairs;

aizsargi - Jānis Jaks, Metjū Majone, Roberts Mamčičs, Džordans Marejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgēņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs, Gļebs Zirjanovs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu