Pateicoties iedzīvotājiem, Ozolnieku novadā dienests uziet nelikumīgi uzglabātus atkritumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pateicoties iedzīvotāju vērībai, Valsts vides dienests (VVD) Ozolnieku novadā atklājis nelikumīgu bīstamo un ražošanas atkritumu apglabāšanas vietu, informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece.

VVD, balstoties uz iedzīvotāju sniegto informāciju VVD mobilajā aplikācijā "Vides SOS", par novērotu naftas produktu smaku Ozolnieku novada Cenu pagastā novembra sākumā veica pārbaudi. Tās laikā pagastā īpašumā "Dailes" tika konstatēts grunts piesārņojums ar, iespējams, naftas produktiem. Tāpat teritorijā tika konstatētas dzīvnieku atliekas, kauli un nolietotas riepas, stāstīja Kļaveniece.

Pārbaudes laikā tika paņemti grunts paraugi un veiktas analīzes, kas apstiprināja, ka grunts satur naftas produktus.

Kļaveniece norādīja, ka par konstatēto pārkāpumu VVD sāka administratīvā pārkāpuma procesu pret īpašnieku. Administratīvās pārkāpuma lietas laikā noskaidrots, ka teritorijā atklātos citus atkritumus - dzīvnieku atliekas un subproduktus no kautuvēm kā izejvielas bijis paredzēts izmantot SIA "Dailes 1" dzīvnieku barības ražošanai. Uzņēmuma pārstāvis atzina savu vainu un apņēmās konkrēto teritoriju attīrīt.

VVD inspektori 30.novembrī veica atkārtotu pārbaudi un konstatēja, ka piesārņotā grunts virskārta ir noņemta un nodota atbilstošam atkritumu apsaimniekotājam. Kopumā nodotas 10,4 tonnas bīstamas vielas saturoša augsne un akmeņi, kā arī aptuveni100 kilogrami dzīvnieku atlieku.

Uzņēmums iesniedza VVD dokumentus, kas apliecina šo atkritumu nodošanu tālākai to apsaimniekošanai atkritumu apsaimniekotājiem. Pārbaudes laikā VVD konstatēja, ka sākta arī nolietoto riepu izvešana un nodošana atkritumu apsaimniekotājam. Atlikušo nolietoto riepu daļu uzņēmums plānojis izvest tuvākajā laikā, sacīja Kļaveniece.

Par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu fiziskai personai var piemērot naudas sodu līdz 1000 eiro.

Novembrī, izmantojot mobilo aplikāciju "Vides SOS", iedzīvotāji ziņojuši par vairāk nekā 200 dažādiem iespējamiem pārkāpumiem. No tiem ceturtā daļa bija par VVD kompetencē esošiem jautājumiem, savukārt puse no visiem saņemtajiem nodota citām atbildīgajām iestādēm vai pašvaldībām turpmākai rīcībai, pauda VVD pārstāve.

VVD aicina iedzīvotājus par konstatētajiem iespējamiem pārkāpumiem ziņot, zvanot uz VVD vienotā zvanu centra tālruni 26 338 800 vai izmantojot "Vides SOS" mobilo aplikāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu