Valdība dod zaļo gaismu nākamā gada autoceļu atjaunošanas iepirkumam 100 miljonu eiro vērtībā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
LVC Ceļu laboratorijas speciālistu darbs Sēnītes posmā un pie Siguldas
LVC Ceļu laboratorijas speciālistu darbs Sēnītes posmā un pie Siguldas Foto: Latvijas Valsts ceļi

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu atļaut VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) jau šogad sākt iepirkumu procedūru par autoceļu atjaunošanu 2021.gadā par kopējo summu 100 miljoni eiro.

Minētie 100 miljoni eiro būs papildus līdzekļi jau 2021.gada budžetā paredzētajam finansējumam ceļu atjaunošanai. 

Tiesa, patlaban nav zināms konkrēts finansējuma avots, tāpēc valdība uzdeva Finanšu ministrijai līdz 2021.gada 1.maijam sagatavot priekšlikumus ar iespējamajiem finanšu resursu avotiem autoceļu atjaunošanas projektu īstenošanai.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka finansējuma avots ceļu atjaunošanai, ticamākais, būs budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Paredzams, ka finansējums 100 miljonu eiro apmērā tiks nodrošināts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai un projektu īstenošanas laika grafikam. 

Vienlaikus valdība atbalstīja priekšlikumu, ka no 100 miljoniem eiro 27 miljonus eiro novirzīs ceļu sakārtošanai saskaņā ar administratīvi teritoriālās reformas plānu.

Linkaits pauda pārliecību, ka šis ir nozīmīgs ekonomikas atbalsta pasākums, kas sevi labi pierādīja jau šogad, kad ceļu saimniecības sakārtošanai valdība lēma par papildus 75 miljonu eiro piešķiršanu.

"Papildus 100 miljoni eiro nākamajā gadā būs gan tiešs atbalsts ceļu nozarei, kas varēs strādāt un nodrošināt ar darbu mūsu iedzīvotājus, gan ceļu lietotājiem, kas iegūs labāku ceļu infrastruktūru. Ieguvēji būs arī materiālu ražotāji, piegādātāji, projektētāji, būvniecības uzraugi un viesmīlības nozare reģionos, kur ceļu darbi nākamgad notiks," uzsvēra ministrs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu