Pandēmijas laikā uz pusi samazinājies pasažieru skaits Rīgas sabiedriskajā transportā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Trolejbuss. Ilustratīvs foto.
Trolejbuss. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 pandēmijas laikā uz pusi samazinājies pasažieru skaits Rīgas sabiedriskajā transportā, šodien preses konferencē informēja SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Viņa skaidroja, ka pašlaik darbdienās "Rīgas satiksme" apkalpo aptuveni 200 000 pasažieru dienā, bet pirms pandēmijas tie bija 400 000 pasažieru dienā.

Viņa norādīja, ka

uzņēmums nav samazinājis nevienu maršrutu, kā tas bija pavasarī.

Viņa aicināja iedzīvotājus maksimāli censties neizmantot sabiedrisko transportu pīķa stundās, lai būtu iespējams ievērot Covid-19 ierobežojumus, kas noteikti sabiedriskajam transportam.

Tas esot laiks no plkst.6 rītā līdz 9.30 un pēcpusdienā no plkst.15 līdz 19. Dienas vidū sabiedriskais transports esot tukšāks.

Kā preses konferencē teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP), joprojām ir spēkā visas atlaides un brīvbiļetes rīdziniekiem. Tādēļ viņš aicināja tos pasažierus, kuriem ir tāda iespēja, doties savās gaitās izvairoties no braukšanas sabiedriskajā transportā maksimumstundās, bet darīt to dienas vidū.

Viņš aicināja uzņēmējus un valsts iestādes rīkoties sociāli atbildīgi un noteikt saviem darbiniekiem elastīgu darba laiku, lai visiem vienlaikus nebūtu jāpārvietojas sabiedriskajā transportā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu