Apgrozāmo līdzekļu subsīdijas piešķirs, vērtējot apgrozījumu pirms Covid-19 krīzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs
Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs Foto: LETA

Apgrozāmo līdzekļu subsīdijas piešķirs uzņēmumiem ar apgrozījuma kritumu pirms Covid-19 krīzes, paredz otrdien valdībā atbalstītie Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātie grozījumi noteikumos par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Patlaban spēkā esošais regulējums paredz izsniegt vienreizēju grantu visu nozaru uzņēmumiem, kuriem 2020.gada novembrī vai decembrī vērojams apgrozījuma kritums vismaz par 20%, salīdzinot ar vidējo apgrozījumu 2020.gada augustā, septembrī un oktobrī kopā.

Tomēr EM rosināja būtiski paplašināt atbalsta saņēmēju loku, noteikumos paredzot, ka apgrozāmo līdzekļu subsīdijas varētu saņemt arī uzņēmumi, kuriem šā gada novembrī vai decembrī ir apgrozījuma kritums vismaz par 30%, salīdzinot ar apgrozījumu 2019.gada attiecīgajā mēnesī.

Izmaiņas atbalsta mehānismā vēl būs jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju un pēc saskaņošanas Valsts ieņēmumu dienests sāks komersantiem izmaksāt apgrozāmo līdzekļu subsīdijas.

Kopumā apgrozāmo līdzekļu subsīdijām no budžeta paredzēti 70,8 miljoni eiro.

Šajā programmā atbalsta atbalsta apmērs ir 30% no uzņēmuma bruto darba algas kopsummas, par kuru samaksāti darba algas nodokļi 2020.gada augustā, septembrī un oktobrī, bet ne vairāk kā 50 000 eiro, un ne vairāk kā 800 000 eiro saistītu personu grupai. Atbalstu piešķirs vienreiz par visu atbalsta periodu.

Atbalsts pieejams par laikposmu no 2020.gada 1.novembra līdz 2020.gada 31.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu