Trešdien saglabāsies auksts laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Trešdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums, lielā valsts daļā spīdēs saule, vietām Kurzemē nedaudz īslaicīgi snigs, bet gaisa temperatūra saglabāsies zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Trešdienas rītā Latgalē, Sēlijā un lielākajā daļā Vidzemes ir skaidras debesis, gaisa temperatūra zem tām pazeminājusies līdz -6..-8 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Kurzemē, kā arī daudzviet Zemgalē un Vidzemes rietumos debesis sedz mākoņi, vietām nedaudz īslaicīgi snieg, gaisa temperatūra ir -3..-6 grādi.

Pūš mērens dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās vairs nepārsniedz 12 metrus sekundē.

Rīgā agrā rītā mākoņains laiks, dienvidaustrumu vējš pieci metri sekundē, gaisa temperatūra -4..-5 grādi.

Pēcpusdienā, pūšot mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra būs 0..-5 grādi.

Rīgā izklīdīs mākoņi un spīdēs saule, vējš mēreni pūtīs no dienvidaustrumiem, gaiss iesils līdz -1..-2 grādiem.

Laikapstākļus aizvien nosaka spēcīga anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 767 dzīvsudraba staba milimetriem jeb 1022 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 773 milimetriem jeb 1031 hektopaskālam valsts austrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,4 grādiem Kolkā līdz -5,0 grādiem Alūksnē un Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.decembrī bija +20 grādi Grieķijā un +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -17 grādi Alpu kalnos un -24 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu