Sejas maskas vai garāks brīvlaiks? Saeimā diskutēs par Covid-19 ierobežojumiem izglītībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Šodien plkst.10 notiks Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde, kurā paredzēta diskusija par Covid-19 ierobežojumiem izglītībā.

Sēdes dalībnieki diskutēs par esošajiem un sagaidāmajiem ierobežojumiem izglītības iestādēs un profesionālajos teātros, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī. Piemēram, tiks diskutēts par sejas masku valkāšanu, iespējamu brīvlaika pagarināšanu un tamlīdzīgiem pasākumiem.

Kā ziņots, sejas masku nēsāšanas pienākumu mazākajiem skolēniem varētu pārskatīt, ja epidemioloģiskā situācija uzlabosies, izriet no Saeimas deputāta Jāņa Dombravas (NA) sacītā pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem.

Dombrava uzsvēra, ka Latvijai un citām reģiona valstīm saslimstība ar Covid-19 pieaug. "Mūsu visu mērķis ir salauzt vīrusa augšupejošu līkni. Ja ierobežojumi tiks ievēroti, tad ap Ziemassvētkiem varētu redzēt pirmos uzlabojumus, bet otrajā janvāra nedēļā jau varētu salauzt saslimstības pieauguma līkni," sacīja deputāts.

Politiķis stāstīja, ka koalīcijas partneri diskutējuši arī par patlaban noteikto pienākumu sejas maskas no janvāra nēsāt arī mazāko klašu skolēniem. Nacionālā apvienība sagaida detalizētu informāciju, kā ar maskām tiktu nodrošināti aptuveni 80 000 1.-4.klašu skolēni.

"Partneri apliecināja, ka ir gatavi vēlreiz lemt par sejas maskām skolās, ja epidemioloģiskā situācija uzlabosies," teica Dombrava.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu