Vides konsultatīvā padome: Plešs ir progresīvs un drosmīgs ierēdnis (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artūrs Toms Plešs.
Artūrs Toms Plešs. Foto: Zane Bitere/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzītais Saeimas deputāts Artūrs Toms Plešs (AP) ir progresīvs un drosmīgs, vērtējot viņa kandidatūru ministra amatam, aģentūrai LETA sacīja Vides konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Juris Jātnieks.

Viņš atzina, ka personīga saskarsme ar Plešu bijusi tikai vienā Saeimas apakškomisijas sēdē, taču viņš esot daudz dzirdējis pretendenta uzstāšanos medijos.

"Cilvēks ir jauns, domā ātri, manuprāt, progresīvs vides jomā, drosmīgs. Es ļoti ceru, ka, kļūstot par ministru, viņam būs drosme pieņemt lēmumus par atkritumu šķirošanas sistēmu, kā arī dabas aizsardzību," pauda Jātnieks.

Viņš norādīja, ka lai arī pastāv uzskats, ka Latvija ir ļoti zaļa valsts, tomēr statistikas dati liecina, ka Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamās dabas teritorijas "Natura 2000" ir tikai 11,5% no Latvijas teritorijas, kas ir otrs zemākais rādītājs starp Eiropas Savienības (ES) valstīm. "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram vajadzēs lielu drosmi, kā arī politisku un profesionālu atbalstu, lai Latvija būtu tik zaļa valsts, kādu mēs to gribam redzēt," sacīja Jātnieks.

Vides konsultatīvās padomes priekšsēdētājs atzina, ka no Pleša publiski paustajiem izteikumiem viņš nav sadzirdējis draudus videi un dabai, tādēļ

viņa kandidatūra ministra amatam esot atbalstāma, lai arī nevalstiskajās organizācijās esot piemērotāki cilvēki, taču viņi nav AP biedri.

Vides konsultatīvās padome apvieno 20 nevalstiskās vides organizācijas Latvijā.

Kā vēstīts, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam oficiāli izvirzīta Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša (AP) kandidatūra.

Pleša kandidatūra pirmdien ministra amatam piedāvāta valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē. Koalīcijas partiju frakcijas vēl plāno tikties ar Plešu.

Koalīcijas partiju frakcijas ar Plešu plāno tikties trešdien pēc kā tiks lemts, vai viņu amatā atbalstīt.

Plešs apstiprināšanas gadījumā ir iecerējis aicināt par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentāro sekretāri Daci Bluķi (AP), kura kopš 2019.gada janvāra kā parlamenta deputāte strādāja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijā.

Plešs Saeimā vada Administratīvi teritoriālās reformas komisiju, kas parlamentā skatīja un virzīja vēsturisko lēmumu par administratīvi teritoriālo reformu.

Pleša prioritātes ministra darbā būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana un jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana Saeimā, Latvijas virzība uz klimatneitralitāti un Eiropas zaļo kursu, tostarp depozīta sistēmu ieviešana, kā arī darbs pie valsts digitālās transformācijas.

"Jaudīgas, modernas un cilvēkiem atvērtas pašvaldības ir viens no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem, un tas ir arī mans redzējums par līdzsvarotāku valsts attīstību. Nākotne pieder videi draudzīgai un vienlaikus arī digitālai sabiedrībai, uz kuru virzās gan Eiropa, gan Latvija. Esmu dzimis neatkarīgā Latvijā, vēlos politikā ienest jaunas vēsmas un enerģiju," par Pleša nostāju aģentūru LETA informēja AP pārstāve Lāsma Bindere.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu