SEPLP un sabiedrisko mediju ombuda izveidei 328 000 eiro paredzēs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

​Topošajām institūcijām, Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP) un sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu ombuda izveidei nepieciešamos gandrīz 328 000 eiro paredzēs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, liecina šodien atbildīgo amatpersonu paustais Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Attiecīgā summa ir paredzēta kā atlīdzība SEPLP trīs locekļiem un ombuda darbībai. Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš iepriekš intervijā Latvijas Radio pieļāva, ka jaunā SEPLP un ombuds darbu varētu sākt 2021.gada maijā vai jūnijā.

Paredzēts, ka SEPLP īstenos augstākās lēmējinstitūcijas funkcijas sabiedriskajos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, savukārt ombuds pārraudzīs sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu sniegto pakalpojumu atbilstību likumā noteiktajiem sabiedrisko mediju darbības pamatprincipiem, sabiedrisko mediju ētikas kodeksiem un redakcionālajām vadlīnijām.

Gan Finanšu ministrijas, gan Saeimas Juridiskā biroja pārstāvji komisijā atzina, ka tas īsti nav pareizi, ka līdzekļu piešķiršana paredzēta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Reizē komisijas sēdē izskanēja, ka tas ir pašlaik iespējamais praktiskais risinājums.

FM pārstāve arī aktualizēja jautājumu, vai kādus līdzekļus varētu pārdalīt no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, jo SEPLP pārņems daļu tās funkciju. Kaimiņš akcentēja, ka šis jautājums nav šodienas sēdes darba kārtībā, tāpēc tiks skatīts citreiz.

Komisija šodien arī atbalstīja astoņus saistītus likumprojektus, kuros paredzēts veikt nepieciešamās izmaiņas, ņemot vērā gaidāmo SEPLP izveidošanu.

Grozījumu paredzēts veikt likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā"", Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, Likumā par budžetu un finanšu vadību, likumā "Par valsts noslēpumu", Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, likumā "Par Latvijas valsts ģerboni"", Filmu likumā un Diasporas likumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu