Bažījas par iepirkšanos svētku laikā, kad būs maz darbadienu nepieciešamo lietu iegādei (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai gan pirmajā nedēļas nogalē, kad veikalos bija pieejams ierobežots pirmās nepieciešamības preču klāsts, veikali tikuši galā samērā mierīgi, bažas rada svētku laiks, kad starp astoņām brīvdienām būs tikai trīs darbadienas, kuras iedzīvotāji varēs iegādāties visu nepieciešamo, atzina "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa pastāstīja, ka pēc brīvdienām, kurās bija noteikti tirdzniecības ierobežojumi, "Maxima" veikalos atsevišķām precēm bija vērojams lielāks pieprasījums nekā ierasts darba dienās.

Īpaši tas novērots attiecībā uz mājsaimniecības precēm (par 50%), rūpniecības precēm (par 19%), kā arī vērojams pieprasījuma pieaugums arī alkohola un tabakas izstrādājumu kategorijās, salīdzinot ar pirmdienu nedēļu iepriekš.

"Lai nodrošinātu jauno valdības ierobežojumu ieviešanu veikalos, "Maxima" ļoti operatīvi reaģēja un mobilizēja resursus, lai primāri informētu kā klientus, tā vairāk nekā 6000 tirdzniecības darbinieku par to, ka veikalos brīvdienās un svētku dienās būs iespējams iegādāties tikai pārtikas un higiēnas preces, liedzot klientiem iegādāties alkoholiskos dzērienus, tabakas izstrādājumus, kā arī nepārtikas preces ar atsevišķiem izņēmumiem," skaidroja Dupate-Ugule.

Viņa pavēstīja, ka pirmās brīvdienas šādā kārtībā aizvadīts salīdzinoši mierīgi, taču

nelielas bažas rada svētku brīvdienu grafiks, kad astoņām brīvdienām pa vidu būs tikai trīs darba dienas, lai sagādātu nepieciešamās preces,

kas ir ierobežoto produktu sarakstā. 

"Tuvojoties svētkiem, aicinām cilvēkus jau laicīgi iepirkt nepieciešamo, kā arī izmantot attālināto iepirkuma platformu "www.barbora.lv", kur visas "Maxima" preču grupas ir iespējams pasūtīt un saņemt arī brīvdienās, piebilda Dupate-Ugule.

Jau vēstīts, ka "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu