Pēdējā pusgada laikā administratīvi sodīti desmit tautas kalpi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
​Saeimas deputāts Igors Pimenovs
​Saeimas deputāts Igors Pimenovs Foto: Zane Bitere/LETA

No 14.aprīļa līdz 2.septembrim pie administratīvās atbildības ir saukti desmit Saeimas deputāti, no kuriem liela daļa pārkāpusi satiksmes noteikumus, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Saeimas Mandātu, ētikas iesniegumu komisijai sniegtā informācija.

Parlamentārietim Igoram Pimenovam (S) Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija piemērojusi naudas sodus par divas dienas pēc kārtas veikto pārkāpumu saskaņā ar normu, kas paredz sankcijas par transportlīdzekļu iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā bez caurlaides.

Līdzīgi parlamentārietim Aldim Gobzemam Valsts policija (VP) piemērojusi naudas sodu par jūnijā saskaņā ar šo pašu normu, kas paredz sankcijas par iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā bez caurlaides.

Deputātam Jānim Butānam (JKP) Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodu par jūlijā veiktu pārkāpumu, par ko paredzētas sankcijas saskaņā ar likuma normu par noteikto komercdarbības, valsts amatpersonas amata savienošanas, pārstāvības, ienākumu gūšanas ierobežojumu vai tādu ierobežojumu pārkāpšanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar valsts vai pašvaldības mantu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Parlamentārietim Jānim Urbanovičam (S) VP piemērojusi naudas sodu par martā izdarītu pārkāpumu, par paredzētas sankcijas atbilstoši likuma normai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ar transportlīdzekli no 41 kilometra stundā līdz 50 kilometriem stundā apdzīvotā vietā vai dzīvojamajā zonā.

Parlamentārietim Sandim Riekstiņam (JKP) VP piemērojusi naudas sodu par aprīlī izdarītu pārkāpumu atbilstoši likuma normai, kas paredz sankcijas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ar transportlīdzekli no 41 kilometra stundā līdz 50 kilometriem stundā.

Parlamentāriešiem Aivaram Geidānam (KPV LV) un Jānim Dūklavam (ZZS) VP par attiecīgi Geidāna aprīlī un Dūklava jūnijā izdarīto pārkāpumu piemērojusi katram naudas sodu atbilstoši likuma normai, kas paredz sankcijas par transportlīdzekļa atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā.

Deputātam Ilmāram Dūrītim (AP) KNAB piemērojis naudas sodu par jūlijā izdarītu pārkāpumu atbilstoši likuma normai, kas paredz sankcijas par neatļauta amata, uzņēmuma līguma vai pilnvarojuma izpildes neizbeigšanu likumā noteiktajā termiņā.

Deputātam Vladimiram Nikonovam (S) Valsts robežsardze izteikusi brīdinājumu par maijā izdarītu pārkāpumu atbilstoši likuma normai, kas paredz sankcijas par valsts robežas joslas, pierobežas joslas, pierobežas vai robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpšanu.

Deputātei Vitai Andai Tēraudai (AP) Rīgas pašvaldības policija aprīlī izteikusi brīdinājumu atbilstoši likuma normai, kas paredz sankcijas par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu