Policija pārbauda ģimenes ārstei Interneta komentāros paustos draudus

CopyLinkedIn Draugiem X
Dators. Ilustratīvs foto.
Dators. Ilustratīvs foto. Foto: AFP / Scanpix

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par naidīgiem komentāriem internetā pret ģimenes ārsti Gundegu Skruzi-Janavu, kura publiski pauda profesionālo viedokli par sejas masku nepieciešamību arī mazāko klašu skolēniem.

Kā pastāstīja Skruze-Janava, pagājušajā nedēļā viņa Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" skaidroja, ka sejas masku nēsāšana skolēniem nav bīstama un nevar radīt veselības apdraudējumu. Ārstes skaidrojums video formātā tika publicēts arī interneta vidē, kur to drīz vien pavadīja liels daudzums naidīgu un rupju komentāru, tostarp aicinot fiziski izrēķināties ar šo konkrēto mediķi.

Lai arī daži no komentāriem vēlāk tika dzēsti, Skruze-Janava tos fiksēja ekrānuzņēmumos un vērsās policijā. Ģimenes ārste pastāstīja, ka no policijas ir saņēmusi atbildi, ka par viņas iesniegumos minētajiem faktiem sākta resoriskā pārbaude.

Jau ziņots, ka līdz ar Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas pagarināšanu valdība decembra sākumā lēma, ka no 4.janvāra visās skolās gan skolēniem, gan skolotājiem stundu laikā un ārpus mācību procesa obligāti būs jānēsā sejas maskas.

Īsi pēc tam portālā "Manabalss.lv" tika savākti vairāki desmiti tūkstošu parakstu ar aicinājumu atcelt minēto prasību.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu