Vācu pētnieki aprēķinājuši, cik Eiropas ekonomikai izmaksā sankcijas pret Krieviju (34)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Sankcijas, ko Eiropas Savienība noteica pret Krieviju saistībā ar agresiju Ukrainā un Krimas okupāciju 2014. gadā, ik gadu Eiropas Savienības ekonomikai izmaksā vismaz 20 miljardus eiro, paziņojusi Diseldorfas Tirdzniecības-rūpniecības palāta. 

"Sankcijas pret Krieviju ik gadu Vācijas ekonomikai izmaksā 5,45 miljardus eiro, bet Eiropas Savienībai - 21 miljardu eiro," norādījis Diseldorfas Tirdzniecības-rūpniecības palātas direktors Gregors Berghauzens, komentējot Minhenes Ekonomisko pētījumu institūta "Ifo" pētījumu. 

Pētījumā secināts, ka sankciju dēļ Eiropā visvairāk cietušas tādas nozares kā apstrādes rūpniecība, mašīnbūve un ķīmiskā rūpniecība. Tāpat norādīts, ka gadījumā,

ja sankcijas tiktu atceltas, lielākā ieguvēja no tā būtu Krievija, jo Krievijas pusē zaudējumi ir daudz lielāki. 

"No sankciju atcelšanas, protams, ieguvēji ekonomiskajā ziņā būtu visi, tomēr lielākais labums no tā būtu Krievijai," sacīja "Ifo" vadītāja ārējās ekonomikas jautājumos Lisandra Flaha.

Tāpat pētījumā teikts, ka sankciju politika pret Krieviju ir radījusi zaudējumus gan Krievijai, gan Eiropas Savienībai. 

"Pētījums pierāda, ka sankcijas nav labvēlīgas nevienai no abām pusēm. Līdz ar to, ja sankcijas kļūs stingrākas, tad pieaugs arī finansiālie zaudējumi," norādīja Berghauzens. 

Sankcijas, kas tika vērstas pret Krieviju, reaģējot uz Maskavas veikto Krimas un Sevastopoles aneksiju, ir pagarinātas līdz 2021.gada 23.jūnijam.

"ES joprojām neatzīst nelegālo Krimas un Sevastopoles aneksiju (..) un turpina nosodīt šo starptautisko tiesību pārkāpumu," norādīts teikts Eiropas Savienības oficiālajā ziņojumā.

ES pret Krieviju vērsusi arī citas sankcijas, kas ieviestas, reaģējot uz tās bruņoto iebrukumu Ukrainas teritorijā.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu