Kristapa Vanadziņa trio izlaiž jaunu kompozīciju no pavasarī gaidāmās vinila plates

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Vanadziņš
Kristaps Vanadziņš Foto: Aiga Rēdmane

Kristapa Vanadziņa trio izlaiž jaunu kompozīciju "Land of Hope and Glory" no pavasarī gaidāmās vinila plates, informē izdevniecībā "Jersika Records".

Šobrīd trio sastāvā top jauns albums, kurš savu dzimšanas brīdi piedzīvos 2021. gada pavasarī. Taču jau šobrīd trio džeza mūzikas mīļotājiem piedāvā izbaudīt singlu ar šim laikam tik piestāvošu nosaukumu "Land of Hope and Glory".

"Melodijas kādreiz atnāk pašas - ne sauktas, ne aicinātas, un tieši tā notika šoreiz ar šo bezgalskaisto Elgara (Edward Elgar) melodiju no viņa pirmā militārā marša. Koncertos vienmēr jokoju, ka nākamā kompozīcija būs militārais maršs, un vēroju cilvēku reakciju. "Cerību un godības zeme" - atbilstošāks nosaukums 2020. gadam patiesībā nav iespējams. Tur ir iekļauts šis kods - zemes mūžīgās cerības un slava Dievam. Cerība uz normālu un jau pārkārtotu pasauli, bez tukšiem notikumiem un bez tukšvārdības, bet ar sirdi valdot prātu pretī gadsimtiem," pauž pats mūziķis.

Pašreizējo sastāvu veido ilggadēji džeza mūzikas pazinēji - pianists Kristaps Vanadziņš, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Kristaps Vanadziņš darbojies kā mūziķis un producents vairākos ierakstos. 2020. gadā producējis divus ierakstus: Jolantas Gulbes-Paškevičas "Gaisma krīt" un Ievas Kerēvicas albuma "Centerwise" izdošanu. Teju desmit gadu garumā Kristaps bijis līdzdalīgs ikgadējā muzikālā un dejas koncertšova "Cabaret" sagatavošanā. Vairākus gadus darbojas arī kā mākslinieciskais vadītājs mūzikas nama "Daile" 

Singls jau ir pieejams Spotify un citās mūzikas straumēšanas platformās, kā arī digitāli iegādājams izdevniecības Jersika Records Bandcamp lapā. Singla ierakstam izmantots LaIPA stipendijas finansējums.

Noklausies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu