Nedēļas nogalē liegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu 11. novembra krastmalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas dome aicina nedēļas nogalē plānotās sapulces rīkotājus ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus un atgādina, ka pasākumi nedrīkst pulcēt vairāk par 25 dalībniekiem, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Šodien pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane bija sasaukusi sanāksmi, kurā izskatīja jautājumus par sestdien, 12.decembrī, pilsētā paredzētajiem piketiem, sapulcēm un gājieniem, kuri pieteikti Rīgas pašvaldībā.

Sanāksmē piedalījās pašvaldības atbildīgās amatpersonas, valsts, pašvaldības policijas, Drošības dienesta pārstāvji, kā arī pasākumu organizatori.

Ņemot vērā tiesībsargājoši iestāžu rekomendācijas, kas saistītas ar iespējamiem riskiem sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā un valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanā, saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām pašvaldība noteica atsevišķus ierobežojumus.

Tostarp nevienā pasākumā netiks atļautas skaņu pastiprinošas iekārtas, izņemot megafonus, nebūs atļauta skatuvju izvietošana, izņemot nelielus paaugstinājumus, kā arī nebūs atļauts dedzināt ugunskurus vai izvietot sildošas iekārtas.

Sarunu laikā, ņemot vērā tiesībsargu ieteikumus, organizatori atteicās no gājiena, kas plkst.17 bija paredzēts no Brīvības pieminekļa uz Saeimu. Pasākumu organizatoriem vēlreiz tika atgādināts par valsti noteikto epidemioloģisko noteikumu ievērošanas obligātumu, tostarp atgādināts, ka pasākumi nedrīkst pulcēt vairāk par 25 dalībniekiem.

Lai preventīvi mazinātu nesankcionētas pulcēšanās iespējamību, pēc policijas ieteikuma, sestdien 11.novembra krastmalā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana.

Protesta pasākumu laikā ierobežos automašīnu novietošanu un satiksmi Rīgas centrā un Vecrīgā

Sestdien, 12.decembrī protesta pasākumu laikā ierobežos automašīnu novietošanu un satiksmi Rīgas centrā un Vecrīgā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sākot no šodienas plkst.20 līdz 12.decembra plkst.23 tiks aizliegts transportlīdzekļiem apstāties un stāvēt Meierovica bulvāra labajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai, Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Teātra ielai, 11. novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai un 11.novembra krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē posmā no Poļu gātes līdz Bīskapa gātei.

Nepieciešamības gadījumā 12.decembrī tiks ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība Brīvības bulvārī, posmā no Baumaņa skvēra līdz Elizabetes ielai, Jēkaba ielā, Klostera ielā, Mazā Trokšņu ielā un Trokšņu ielā.

12.decembrī no plkst.8 līdz plkst.23.59 tiks slēgta kravas transportlīdzekļu satiksme Krasta ielā, posmā no uzbrauktuves uz Salu tilta līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai, Ģenerāļa Radziņa krastmalā, 11.novembra krastmalā, Eksporta ielā, posmā no Muitas ielas līdz Hanzas ielai, Uzvaras bulvārī, posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam un uz Akmens tilta.

Kā ziņots, 11.novembra krastmalā, 12.decembrī pieteiktās sapulces rīkotāji plānoja pulcēt vairāk nekā atļautos 25 cilvēkus, liecina informācija, kuru izplatījuši sapulces organizētāji.

Protesta akciju no plkst.12 pieteicis Vides aizsardzības klubs. Kā tās mērķis norādīts "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu". Rīgas domē iepriekš informēja, ka pasākumā pieteikta 25 cilvēku dalība.

Tomēr organizētāju pārstāvis Aigars Ālīitis šodien informē, ka pasākuma laikā darbosies brīvais mikrofons. Šobrīd zināms, ka teikt īsas uzrunas uz skatuves kāps aptuveni 50 cilvēki, kas ir vairāk nekā atļauts, tostarp, Antra Dimantra Bērica, Arnolds Babris, Ivars Redisons, Aldis Gobzems, Viesturs Rudzītis, Sandris Točs, Ilze Jurča, Linda Liepiņa, Valdis Šteins, Mārcis Jencītis, Horens, Andris Bērziņš, Florens Jansons, un citi.

Sestdien Rīgā paredzēta vēl viena sapulce, kura notiks no plkst.15 līdz 17 Brīvības laukumā. To rīko biedrība "Stabilitātei - Jā!". Sapulces mērķis ir vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā. Plānots, ka sapulcē piedalīsies 25 cilvēki.

Pēc sapulces beigām, no plkst.17 līdz 18, šī pati biedrība pieteikusi arī gājienu no Brīvības pieminekļa pa Kaļķu ielu, Šķūņu ielu, Domu laukumu un Jēkaba ielu līdz Saeimai, taču šodienas sapulcē panākta vienošanās, ka gājiens nenotiks.

Kā sociālajos tīklos norādījis viens no pasākuma rīkotājiem Aleksejs Rosļikovs, protesta akcijā plānots pieprasīt Ministru kabineta atlaišanu. Tiks pieprasīts atcelt nosacījumu par masku vilkšanu bērniem un kompensācija 1000 eiro apmērā vienam no vecākiem, kurš ir spiests palikt mājās, ja bērniem tiek organizētas attālinātās mācības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu