ASV Senāts pieņem Pentagona budžeta likuma projektu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV Senāts
ASV Senāts Foto: AFP/LETA

ASV Kongresa augšpalāta Senāts piektdien ar pārliecinošu balsu vairākumu pieņēma Aizsardzības ministrijas budžeta likuma projektu, kuram prezidents Donalds Tramps ir draudējis uzlikt veto.

Pēc pieņemšanas Senātā likumprojekts tiks iesniegts prezidentam parakstīšanai.

Abās Kongresa palātās likumprojekts tika pieņemts ar vairāk nekā divu trešdaļu balsu vairākumu, kas ir nepieciešams, lai apietu prezidenta veto. Senātā likumprojekts tika pieņemts ar 84 balsīm "par" un 13 "pret", bet otrdien Pārstāvju palātā - ar 335 balsīm "par" un 78 balsīm "pret".

Pēc mēnešiem ilgām abu partiju sarunām Pentagona budžets 2021.gadam ir noteikts 740,5 miljardu ASV dolāru apmērā un ietver aizsardzības personāla algu palielināšanu par 3%.

Tramps otrdien uzsvēra, ka ir pret šo likumprojektu, un draudēja tam uzlikt veto.

Trampam ir vairāki iebildumi pret šo likumprojektu, tostarp tāpēc, ka tas neaicina atcelt likumu, kurš pasargā sociālo mediju uzņēmumus no atbildības par trešo pušu ievietotu saturu to platformās. Tramps ir neapmierināts arī ar šajā likumprojektā paustu aicinājumu pārdēvēt ASV armijas bāzes, kas nosauktas ASV Pilsoņkara konfederātu varoņu vārdos.

Šis likumprojekts arī ir vērsts pret Trampa ieceri samazināt ASV karavīru skaitu Vācijā.

Tāpat likumprojekts uzdod prezidentam 30 dienu laikā noteikt sankcijas Turcijai par Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 iegādi.

Likumprojekts arī paplašina sankcijas pret Krievijas-Vācijas gāzesvadu "Nord Stream 2".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu