Sagaidot Trešo adventi, Rīgā turpināsies Ziemassvētku ieskaņas koncerti un izstādes tiešsaistē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Adventes vainags Ziemassvētku dāvanu darbnīcā galerijā "Mākslas Banka".
Adventes vainags Ziemassvētku dāvanu darbnīcā galerijā "Mākslas Banka". Foto: Lita Krone/LETA

Sagaidot Trešo adventi, Rīgā turpinās Ziemassvētku ieskaņas koncertus tiešsaistē, iedzīvotāji aicināti apmeklēt arī izstādes un attālināti iesaistīties kultūras centru piedāvātajās aktivitātēs.

Svētku noskaņu būs iespēja gūt, vērojot koncertus tiešsaistē no kultūras centriem un dievnamiem.

Šodien varēs vērot koncerta "Lux Aeterna" ierakstu no Rīgas Sv. Pētera baznīcas, kur muzicēs NBS Štāba orķestra klarnešu kvartets "Quattro Differente" kopā ar saksofonistu Vasīliju Šušertu un obojistu Dmitriju Maksimovu diriģenta Gunta Kumačeva vadībā.

Svētdien no šīs pašas baznīcas būs iespēja skatīties arī koncerta "Ziemassvētku šūbertiāde" tiešraidi, kurā uzstāsies zināmi solisti - Anta Jankovska, Andžella Goba, Nauris Indzeris kopā ar mūziķiem - Ditu Krenbergu, Dārtu Tisenkopfu un Helēnu Kundrātu.

Trešajā adventē pārsteigums sagādāts bērniem, kam būs iespēja tiešraidē no kultūras centra "Mazā ģilde" vērot koncertuzvedumu "Ziemas fejas stāsti". Tajā piedalīsies Ilona Bagele, Gustavs Melbārdis, bērnu un jauniešu vokālais ansamblis "Kolibri" un instrumentālā grupa - Ilze Ozoliņa, Inita Malnača un Mārtiņš Kokars. Bērnu prieku, svētkus gaidot, vairos arī pie Kultūras pils "Ziemeļblāzma" atrodamā Ziemassvētku pasta kastīte, kurā ikviens var atstāt vēstulīti Ziemassvētku vecītim.

Svētkus gaidot, turpināsies kultūras centra "Imanta" piedāvātā virtuālā darbnīca, kur video formātā iedzīvotājus rosinās radīt svētkus katram savās mājās. Trešajā adventē tiks publicēts video, kurā koklētāju ansambļa "Raksti" vadītāja Ieva Šablovska pastāstīs par kādu svētku tradīciju, kuru viņa rosina ievērot un īstenot ikvienā mājā. Savukārt kultūras centrs "Ritums" šajā laikā aicina piedalīties adīšanas izaicinājumā un radi siltu dāvanu sev vai saviem mīļajiem.

Līdz 28.decembrim ikviens, kurš pieņem izaicinājumu ada cimdus un zeķes, iemūžina procesu fotogrāfijā un publicē to savā "Facebook" kontā lietojot mirkļbirkas #ritumsada un #adīšanasizaicinājums. 30.decembrī tiks izlozēti pārsteiguma dāvanu saņēmēji.

Šajā laikā būs iespēja klātienē apskatīt izstādes. Svētku sajūtas raisīs izstādē "Ziemassvētki" eksponētās egles, kas būs apskatāmas muzejā "Rīgas Jūgendstila muzejs", rotājumus eglēm veidojušas mākslinieces Jana Kopeikina, Olga Novikova un Elita Šmēdiņa. 

A.Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā eksponēta mākslinieces Anitas Paegles Rīgai veltīta darbu izstāde "Ziema Ziedoņdārzā". Kultūras centrā "Imanta" apmeklētāji var apskatīt Baibas Rēderes gleznu izstādi "Mirdzošais viss…", bet kultūras centrs "Iļģuciems" aicina iedzīvotājus uz tautas lietišķās mākslas un tautas glezniecības studijas dalībnieku izstādi "Meistara garais gads".

Rīgas Porcelāna muzejs apmeklētājiem piedāvā 14. starptautiskā mazo formu porcelāna izstādi "Asimetriskas kustības".

Svētku gaidīšanas noskaņa pilsētā būs jūtama ne tikai adventes svētdienās, bet arī darba dienās. 16.decembrī kultūras centra "Ritums" podkāstu "Vakarēšana" ciklā ziemas saulgriežu tematikai veltīta saruna ar mūziķu, pētnieku un folkloristu ģimeni - māsām Asnāti un Aurēliju Rancānēm, kā arī māti Aīdu Rancāni.

17.decembrī jauku pārsteigumu sagādājis komponists Mārtiņš Brauns, vokālā grupa "Insomnia" un stīgu kvartets "Juno", kuru sniegumu no kultūras pils "Ziemeļblāzma" tiešsaistē varēs vērot Ziemassvētku koncertprogrammā "Veltījums".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu