Netipiski zaļš un ar supermodernu optiku. Jaunā Audi Q5 pirmais tests

CopyLinkedIn Draugiem X
Audi Q5
Audi Q5 Foto: Audi

Audi, kas nav nedz balts, nedz melns, nedz arī pelēks, un pat ne sarkans vai zils, ir retums. Tomēr tieši šādu automobili ar jauno District Green virsbūves krāsojumu pastaigā Rīgas ielās izveda TV Auto ziņas, norādot, ka tas lieliski izskatās kā Meksikas saulē, tā Latvijas novembrī, un iederas jebkurā vidē.

Jaunā krāsa, ko varētu nosacīti latviskot kā "novadu zaļais", nav arī prasts maskēšanās tonis, bet gan moderns daudzslāņu krāsojums. Tālās aizjūrās jeb Audi Mexico ražotais Q5 nebūt neizskatās pēc ekskluzīva armijas "bobika". Un parastam visurgājējam diez vai būtu tik izmeklēti lukturi.

Supermoderna optika

Jūs jau zināt, ka Audi aizraušanās, gandrīz apsēstība ir gaismas tehnika. Tai jābūt modernākajai industrijā. Jaunais Audi Q5 nav izņēmums. 

Šī ir viena no pirmajām automašīnām pasaulē, kam aizmugurē uzstādītas OLED jeb organisko gaismas diožu tipa gaismas. Ko tas dod? Tās ir vēl spožākas, un iespējams izveidot vēl sarežģītāku zīmējumu.

Pasūtot Q5, klienti var izvēlēties vienu no trīs aizmugurējo lukturu apgaismes veidiem, no kuriem katram ir savs īpašais dizains, bet ieslēdzot dinamisko braukšanas režīmu, lukturos parādās vēl viena gaismas konfigurācija.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Praksē tas nozīmē, ka iemirdzas visas automobiļa lukturu sekcijas, ja kāds tam pietuvojas tuvāk par 2 metriem. Atbilstoši laika garam, jo arī starp cilvēkiem jāievēro 2 metru distance!

Normunds Avotiņš: "Viss šis kino - gudrās "borta" ugunis, protams, kaut ko maksā. Kopā ar priekšējiem LED matricu lukturiem, šie OLED maksā 2500 eiro. Citos apstākļos es teiktu: "Sviests, nu kāpēc par ko tādu maksāt?" Bet tagad, kad viss ir tāds īslaicīgs un nenoteikts, es teikšu - ja ir nauda, kāpēc gan nē?"

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Jaunā Q5 viedā optika izmaksā tikpat, cik, piemēram, pneimatiskā balstiekārta ar vairākos augstumos iestatāmu klīrensu.

Audi Q5 jau kopš šīs paaudzes iznākšanas aprīkots ar tā saukto quattro Ultra visu riteņu piedziņu. Tās īpatnība ir automātiska aizmugurējo pusasu atvienošana brīžos, kad auto pārvietojas pa taisnu ceļu. Citādi nekas nav mainījies - itin visas Latvijā pieejamās Q5 versijas ir ar quattro un automātisko vai divsajūgu pārnesumkārbu.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Normunds Avotiņš: "Zem motora pārsega laimīgā kārtā viss ir pa vecam. Motors garenvirzienā, ne mazāk kā četri cilindri. Nekādas ākstīšanās ar trīscilindru mazmotoriem un mīkstajiem hibrīdiem. Jā, kas to būtu domājis, ka kādudien vācu automobilis no Meksikas kļūs par teju pēdējo iekšdedzes dzinēju bastionu Eiropā?"

Stingri ņemot, Q5 tomēr ir mazdrusciņ hibrīds, jo tam ir pilnveidota start stop sistēma, kas gan joprojām barojas no 12 voltu borta strāvas. Turpretim jaudīgais SQ5 dīzelis gan ir pilnvērtīgs 48 voltu vieglais hibrīds. Citādi - mūsdienās nu nekā!

Lai nopirktu tieši šo testēto Q5, būtu jābūt varen turīgam dakterim, jo novadzaļā Audi pilnā cena sasniedz ēteriskus 75 000 eiro.

Paredzot zināmus iebildumus pret šādu diagnozi, Audi jau sagatavojis īpašu jaunā Q5 piedāvājumu ar divlitru dīzeli par 45 500 eiro. 

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Verdikts

Jaunais Q5 ir no tiem auto, par kuriem saka - tas ir, iespējams, vienīgais automobilis, kāds jums dzīvē nepieciešams. Tas ir pietiekami ietilpīgs, ļoti drošs, dinamisks, izskatīgs, prestižs, un vajadzības gadījumā var kļūt arī par visurgājēju.

Simpātiska ir motoru gamma. Ja nepieciešams braukt lielus gabalus, un esat gatavi maksāt, joprojām var braukt ar sešcilindru dīzeli. Ja jābrauc lieli gabali, bet piemaksāt negribas, var iztikt ar 2 litru TDI. Ja tā dīzeļu lieta šķiet nedaudz šaubīga, re, kur ir variants - benzīna motors ar 265 zirgspēkiem.

Audi Q5 S line 45 TFSI quattro

+ veiksmīgs, atsvaidzināts izskats

+ harmonisks interjers

+ īpašā piedāvājuma cena

- bezceļā klaudz piekare

- augsts patēriņš pilsētā

- komforta pakotnes cena

Dzinējs: 1984 ccm, R4 turbo

Jauda: 265

Paātrinājums: 6,1

Patēriņš: 7,5

CO2: 190

Cena: no 50 950*

*) demonstrācijas auto pilnā cena - 75 630 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu