Zakatistovs: "KPV LV" visi 11 deputāti turpinās atbalstīt valdību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arī pēc izmaiņām "KPV LV" visi 11 deputāti, kuri pašlaik ir partijas Saeimas frakcijā, turpinās atbalstīt valdību, aģentūrai LETA pēc šodienas frakcijas sanāksmes pauda Atis Zakatistovs, kurš nolēmis atstāt frakcijas vadītāja amatu un pašu frakciju.

Tāpat "KPV LV" trīs ministri turpinās strādāt valdībā, uzsvēra Zakatistovs. Politiķis, iespējams, veidos atsevišķu deputātu grupu, bet tas būs atkarīgs no tā, vai kāds no "KPV LV" deputātiem gribēs tai pievienoties.

Zakatistovs pats ar savu rīcību norobežojas no partijas lēmumiem.

Viņš norādīja, ka iepriekš neplānota partijas sapulces norise ir atstājusi daudzus jautājumus par partijas nākotni - gan ideoloģisko nostāju, gan atsevišķiem personāliju jautājumiem.

Viņa izstāšanās no frakcijas un iespējamā deputātu grupas veidošana nemainīs "KPV LV" atbalstu valdībai, bet ieviesīs skaidrāku sadalījumu darbam Saeimā un kuri deputāti sadarbosies ar partiju un kuri no tās norobežojas.

Politiķis atkārtoti novēlēja partijas jaunievēlētajai valdei visu to labāko, strādājot partijas vēlētāju interesēs. Viņš arī aicināja "KPV LV" valdi skaidrot partijas nākotnes vīziju un ideoloģisko nostāju.

Kā ziņots, 12.decembrī "KPV LV" biedru sapulce lēma Zakatistovu atbrīvot no partijas vadītāja amata un izslēgt no politiskā spēka.

Par partijas jauno priekšsēdētāju ievēlēts Rolands Millers un jaunajā valdē ievēlēti arī Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Toms Andersons, Māris Možvillo, Raimonds Nipers un Mārtiņš Bremze. Līdz ar to valdē ievēlēti pieci cilvēki no pavasarī apstiprinātās valdes un trīs cilvēki no 6.decembrī ievēlētās valdes.

Iespējams, 12.decembrī ievēlētās jaunākās valdes sastāvs liecina par sava veida kompromisu starp vismaz daļu no biedriem. Biedru sapulcē arī lemts mainīt līdzšinējo partijas nosaukumu "KPV LV" uz nosaukumu "Par cilvēcīgu Latviju".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu