Zemgalē ceļu satiksmes kontroles laikā sestdien sākti 111 administratīvā pārkāpuma procesi (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Sestdien, veicot profilaktiska rakstura pārbaudes, vai transportlīdzekļu ziemas riepām ir atbilstošs riepu protektoru dziļums, Zemgalē 24 gadījumos konstatēta riepu protektoru neatbilstība, taču pavisam kopā noformēti 111 administratīvā pārkāpuma protokoli, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Pārbaužu laikā galvenā uzmanība pievērsta tam, vai transportlīdzekļi ir aprīkoti ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos, jo īpaši pārbaudot protektoru dziļumu. Likumsargi 24 automašīnām konstatēja riepu protektoru neatbilstību un par noteikumu pārkāpumu sākti administratīvā pārkāpuma procesi. Visvairāk šādu mašīnu bijis Jēkabpils pusē, kur sākti 14 pārkāpuma procesi.

Tāpat ceļu satiksmes kontroles laikā policisti sāka 32 administratīvā pārkāpuma procesus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Visvairāk pārkāpēju bijis Tukuma apkārtnē, kur fiksēti 11 šādi gadījumi.

Tāpat viens autovadītājs Jēkabpils un divi - Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā - bija izvēlējušies sēsties pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Likumsargu uzmanību profilaktiska rakstura pārbaudes laikā izpelnījās arī gājēji un velosipēdisti. Par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu sestdien Zemgalē sākti 13 administratīvā pārkāpuma procesi, no tiek 11 Dobelē. Bet velosipēdu vadītājiem noteiktās papildu prasības pārkāpa divi riteņbraucēji Jelgavas un viens - Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā.

Policisti konstatēja arī citus likumpārkāpumus, tostarp drošības jostu nelietošanu, velosipēdu vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu