Arī Ventspilī un Talsos vairākiem auto pēc reida liedz dalību satiksmē

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.facebook.com/csddlatvia

Pagājušajā nedēļā Kurzemes reģionā Valsts policija un CSDD rīkoja reidus, kuru laikā tika pārbaudīts, vai pa ceļiem braucošie auto atbilst prasībām. Īpaša uzmanība tika veltīta automobiļu apriepojumam un izrādījās, ka netrūkst tādu šoferu, kuri pret šo jautājumu attiecas visai vieglprātīgi.

Tā, piemēram, Saldū tālāka braukšana tika liegta vairākiem auto, no kuriem rekordists negatīvā nozīmē bija kāds auto, kura riepu protektora dziļums bija vien 0,86 milimetri. Minimālais noteiktais dziļums ziemas riepām ir 4 milimetri.

Daudz labāka situācija nav arī citās Kurzemes pilsētās. Arī Ventspilī un Talsos inspektori konstatēja automašīnas ar apriepojumu, kas neatbilst prasībām un tiem tālāka piedalīšanās satiksmē tika liegta.

Piemēram, Ventspilī īpašu uzmanību izpelnījās Renault Scenic, kam bija vecas ziemas riepas ar 0,7 mm protektoru, un tas uz vietas šķīrās no valsts numura zīmes, savukārt Talsos īpašs nopēlumu pelnījis jauno autovadītāju apmācībai izmantots VW Golf, kuram uz priekšējās ass bija riepa ar 2,87 mm protektoru, saplaisājušu gumiju un izlīdušiem diegiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu