Čehija atjauno bargos karantīnas ierobežojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Čehijas valdība pirmdien paziņojusi, ka atjauno nakts komandantstundu un ka restorāni un bāri uz Ziemsvētkiem būs slēgti, jo inficēšanās gadījumu skaits ar Covid-19 neiet mazumā.

Tiek ierobežota arī pulcēšanās brīvība, gan iekštelpās, gan brīvā dabā ļaujot vienkopus atrasties ne vairāk kā sešām personām.

No 18.decembra aizliegta arī alkohola lietošana ārpus telpām.

"Tas bija ļoti smags lēmums, jo mēs apzināmies, cik lielu ietekmi tas atstāj uz ļaužu dzīvi,"

žurnālistiem atzina premjerministrs Andrejs Babišs.

Viņš tomēr norādīja, ka visi veikali un pakalpojumu sniedzēji varēs turpināt darbu.

Rudenī Čehija pieredzēja strauju pandēmijas uzliesmojumu, ikdienas inficēto skaitam sasniedzot aptuveni 15 000, un kopš tā laika saslimušo skaita pieauguma temps joprojām ir augsts, un pēdējo nedēļu laikā dienā atkal tiek reģistrēti aptuveni 6000 jauni inficēšanās gadījumi.

Kopumā kopš marta Čehijā inficēšanās ar Covid-19 konstatēta vairāk nekā 580 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 9600 ir miruši.

Reaģējot uz Inficēšanās gadījumu skaita samazināšanos valdība decembra sākumā mīkstināja pandēmijas iegrožošanai noteiktos ierobežojumus, tostarp atļaujos atvērt restorānus, muzejus un izstāžu zāles.

Par ierobežojumu atjaunošanu saniknotie krogu īpašnieki draudējuši tiem nepakļauties, ja vien netiks kompensēti viņu negūtie ieņēmumi.

Valdība pirmdien izsludinājusi arī atbalsta programmu uzņēmumiem, kas cietuši no pandēmijas, taču tas var novest pie masīva budžeta deficīta, kas nākamgad tiek plānots gandrīz desmit procentu apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Valdība arī paziņojusi, ka no 16.decembra visiem pilsoņiem būs pieejami bezmaksas Covid-19 antigēnu testi.

Babišs arī pavēstīja, ka decembra beigās tiek gaidīta vakcīnas pirmās partijas saņemšana.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu