Tihanovska aicina ES uzņēmumus atteikties no kontaktiem ar Minsku (14)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska, pirmdien uzrunājot Eiropas Parlamenta (EP) deputātus, mudināja Eiropas Savienības (ES) uzņēmumus atteikties no sadarbības ar Baltkrievijas varasiestādēm.

Jautājumā par ES uzņēmumu kontaktiem ar Baltkrievijas varasiestādēm jāstrādā "nulles tolerances" principam, vēršoties pie EP deputātiem videokonferencē, sacīja opozicionāre.

"Ir jāizbeidz Eiropas biznesa sadarbība ar [Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru] Lukašenko un viņa sabiedrotajiem", norādīja Tihanovska.

"Šajā jautājumā jābūt nulles tolerancei," uzsvēra opozicionāre.

Eiropas diplomātiem ir "jāturpina atbalstīt [Baltkrievijas] iedzīvotāji," viņa mudināja.

Pirmdien ārkārtas sanāksmē notika EP deputātu domu apmaiņa ar Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas pārstāvjiem, kuriem oktobrī tika piešķirta EP Saharova prēmija.

Oficiālā apbalvošanas ceremonija EP plenārsēžu zālē notiks trešdien.

Pēc ceremonijas plānota preses konference, kurā piedalīsies EP prezidents Davids Sasoli, kā arī Baltkrievijas opozicionāres Tihanovska un Veronika Cepkalo.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimstas kopš 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Vērienīgākās opozīcijas protesta akcijas parasti notiek svētdienās Minskā.

ES noteikusi sankcijas pret personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu