Vīrs, bērni un pieci randiņi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lelde Jauja
Lelde Jauja Foto: publicitātes

Klajā nācis jaunās latviešu autores Leldes Jaujas pirmais romāns “Vīrs, bērni un pieci randiņi”, kas izceļas ar spraigiem notikumu pavērsieniem, spriganu valodu un interesanti veidotu grāmatas kompozīciju, informē izdevēji "Zvaigzne ABC". 

Lieliska izklaidējoša, tomēr reizē arī gluži nopietna lasāmviela gan “pieredzējušām” trīsdesmitgadniecēm, gan visām, kas par tādām vēl tikai grasās kļūt vai redz savas meitas ar viņu ikdienas dzīves problēmām šajā vecumā. Vārdu sakot, brīnišķīgi uzrakstīts romāns sievietēm – mūslaiku aktualitātes, pazīstamas problēmas un situācijas tepat Latvijā. “Vīrs, bērni un pieci randiņi” ir viens no apgāda “Zvaigzne ABC” romantisko romānu konkursa laureātiem.

“Pēc kāzām tīksminājos par katru skaņu, kas nāca no manas mutes, kad teicu: “Mans vīrs.” Tas bija kā ar tikko mutē iemestu košļeni – jauna, intensīva garša. Tagad tā košļene jau gremota un pārgremota, no saldās garšas nekas vairs nav palicis pāri. Mans vīrs. Jā. Nu un?” tā spriež trīsdesmitgadniece Rigonda, gada sākumā prātojot, ka šajā gadā vajadzētu kaut ko dzīvē mainīt – varbūt pat šķirties no vīra. Kāpēc? Uz šo jautājumu Rigonda arī pati sev īsti nevar atbildēt. Viņai vienkārši ir besis!

“Vīrs, bērni un pieci randiņi”
“Vīrs, bērni un pieci randiņi” Foto: publicitātes

Rigondai ir divas temperamentīgas meitas, lielisks darbs – vienkārši “laba dzīve” –, tomēr vīrs Kirils pēdējā laikā bieži krīt uz nerviem un Rigondai šķiet, ka viņa ir pelnījusi kaut ko labāku. Jo…

Kirils pārāk maz vai pārāk atklāti runā, neizrāda savas emocijas, neinteresējas par citu cilvēku dzīvi.

Varbūt pārvarēt ikdienas rutīnu palīdzēs kāds no pieciem gluži negaidītiem randiņiem, kuri, kā izrādās… nemaz nav īsti randiņi? Vai varbūt līdz gada beigām Kirils iemācīsies lasīt Rigondas domas?

Jā, iespējams, šo romānu derētu izlasīt arī vīriešiem – vīriem, draugiem un tēviem. Leldei Jaujai izdevies ar dzirkstīgu humoru palūkoties uz attiecību samezglojumiem un rosināt ne vien izbaudīt romānu, bet arī aizdomāties par to, kā dzīvot priecīgāk un harmoniskāk. Jauku lasīšanu!

Pieejama arī e-grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu