Jelgavā izglābts upes ledū ielūzis suns

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VUGD

Pirmdienas pēcpusdienā Jelgavas ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā Driksas upes ledū ielūzušam sunim, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Ierodoties pie upes, viens no ugunsdzēsējiem uz glābšanas dēļa nokļuva līdz dzīvniekam.

Kad suns bija izcelts no ledus, noskaidrots, ka viņam ap kaklu ir siksniņa ar saimnieka telefona numuru. Glābēji sazvanīja saimnieku un, kamēr gaidīta viņa ierašanās, glābējs suni iecēla automobilī un sasedza, lai sasildītu.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļas laikā, ielūstot ledū, dzīvību zaudējuši vairāki cilvēki. 

VUGD brīdina, ka laikā, kad ūdenstilpes aizsalst, uz ledus atrasties ir bīstami, jo ledus kārta tās veidošanās laikā joprojām ir ļoti plāna. 

Gadījumā, ja ledū ielūzis cilvēks, VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa norāda - ir jāsaglabā miers, kā arī jāmēģina galvu turēt virs ūdens. Ielūstot ledū, nevajag haotiski kustēties, bet gan vienmērīgi kustināt kājas, it kā griežot velosipēda pedāļus, bet, kad ir izdevies tikt ārā no ūdens, tad nav jāsteidzas stāties kājās uz ledus, bet gan jāmēģina ritināties prom no bīstamas vietas.

VUGD aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem, neriskēt ar savu veselību un dzīvību, kā arī nepaiet vienaldzīgi garām, redzot, ka bērni vai jaunieši slidinās pa nedrošo ledu - glābēji aicina ikvienu brīdināt par bīstamību. Savukārt, ja cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta vai arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties jāzvaa glābējiem pa tālruni 112.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu