Dzērājšoferis 3,38 promiļu reibumā izraisa divas avārijas pēc kārtas un nobrauc no ceļa (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien Grobiņā kāds dzērājšoferis dzērājšoferis ietriecies divos stāvošos transportlīdzekļos, vēlāk izraisījis negadījumu, iebraucot pretējā joslā, līdz beidzot nobraucis no ceļa, TVNET uzzināja Valsts policijā. Konstatēts, ka vīrietim ne tikai nab transportlīdzekļa vadīšaas tiesību, bet viņš bijis arī līdz nemaņai piedzēries - viņa izelpā konstatētas 3,38 promiles alkohola. 

Vakar, 14.decembrī Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Grobiņā, Zirgu ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums – kāds uzbraucis diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem un pametis notikuma vietu. Vēl viens negadījums konstatēts Grobiņas pagastā uz autoceļa A9, kur notikusi divu automašīnu sadursme, un arī šajā gadījumā vainīgais pametis negadījuma vietu. Savukārt Tadaiķu pagastā automašīna “Ford”, kuras vadītājs izraisījis iepriekšminētos negadījumus, nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Noskaidrots, ka vīrietis, vadot automašīnu “Ford” Grobiņā, Zirgu ielā, iebrauca pretējā braukšanas joslā, neizvēlējas drošu braukšanas intervālu, kā rezultātā uzbrauca diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem “Isuzu” un “Volkswgen Golf”.

Nākamajā negadījumā vīrietis, vadot automašīnu “Ford” Grobiņas pagastā pa autoceļu A9, izbrauca pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar pretīmbraucošo transportlīdzekli “Škoda”, bojājot automašīnas sānu.

Savukārt Durbes novadā Tadaiķu pagastā vīrietis, vadot automašīnu “Ford”, nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Noskaidrots, ka vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 3,38 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Tāpat viņam ir spēkā tiesību izmantošanas aizliegums. Valsts policijā par notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros ir bojātas automašīnas, ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām uzsākts kriminālprocess.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām.

Saskaņā ar Krimināllikumu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kopumā laika posmā no sestdienas līdz pirmdienai Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir konstatējušas 10 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē, un trīs no viņiem pirms aizturēšanas izraisījuši ceļu satiksmes negadījumus, TVNET informēja policijā.

Pieciem no transportlīdzekļu vadītājiem nebija transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, savukārt trīs gadījumos ir notikuši ceļu satiksmes negadījumi. Taču 

Ventspilī, pateicoties iedzīvotāja vērībai, tika apturēts kāds vīrietis, kurš bez autovadītāja tiesībām mēģināja braukt 4,35 promiļu reibumā.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām. Savukārt 15.decembrī ap plkst.1.20 Kuldīgā, Lapegļu ielā, konstatēts, ka kāds vīrietis vadīja automašīnu “BMW”, būdams 0,36 promiļu reibumā.

Sestdien, 12.decembrī, ap plkst.20.35 Brocēnu novadā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu “Audi”, būdams 1,90 promiļu reibumā, savukārt svētdien, 13.decembrī, ap plkst.1 naktī Saldū, Pumpura ielā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu “Audi”, būdams 2,07 promiļu reibumā un esot spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumam. Grobiņas novadā 13.decembrī ap plkst.11.20 pieķerts dzērājšoferis bez autovadīšanas tiesībām 1,13 promiļu reibumā, bet ap plkst.15.50 Saldus novadā, Zirņu pagastā konstatēts velosipēda vadītājs 2,94 promiļu reibumā.

Trīs gadījumos transportlīdzekļu vadītāji, kuri atradās alkoholisko dzērienu ietekmē, ir izraisījuši negadījumus. 12.decembrī ap plkst.13 Valsts policijā saņemta informācija no ārstniecības iestādes par to, ka sieviete, vadot velosipēdu Kuldīgas novadā un būdama alkohola reibumā, cieta negadījumā. Sievietes izelpā konstatētas 1,88 promiles alkohola.

Savukārt 14.decembrī ap plkst.3.20 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Durbes novadā, Vecpils pagastā, ir avarējusi "Mitsubishi" markas automašīna. Noskaidrots, ka

dzērājšoferis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām iebrauca grāvī, kur automašīna apgāzās uz jumta.

Negadījumā cieta automašīnas pasažieris, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē, bet dzērājšoferis no stacionēšanas atteicās. Valsts policijā pret automašīnas šoferi ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Šofera izelpā konstatētas 2,60 promiles alkohola.

Valsts policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēki tiek aicināti atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

Valsts policijas pateicas tiem iedzīvotājiem, kuri aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu