"Putina pavārs" ES tiesā apstrīd viņam piemērotās sankcijas (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Jevgēņijs Prigožins
Jevgēņijs Prigožins Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvu stāvošais uzņēmējs Jevgeņijs Prigožins iesniedzis sūdzību Eiropas Savienības (ES) tiesā, pieprasot atcelt pret viņu vērstās ES sankcijas, otrdien paziņojis Prigožina uzņēmums.

ES oktobrī piemēroja Prigožinam sankcijas, apsūdzot viņu miera graušanā Lībijā, atbalstot privāto drošības uzņēmumu "Wagner Group".

"Prasītāja rīcībā nav informācijas par organizāciju vārdā "Wagner Group", nav bijusi un nav nekādas saistības vai attiecību ar to, tostarp finansiālu," paziņoja Prigožina uzņēmums "Concord".

Paziņojumā teikts, ka sūdzība pagājušajā nedēļā iesniegta ES Vispārējā tiesā un tajā apgalvots, ka ES piemērojušas sankcijas Prigožinam nelikumīgi un bez iemesla.

59 gadus vecajam Prigožinam sankcijas piemērojušas arī Savienotās Valstis par jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un saistību ar "Wagner Group", kas tiek turēta aizdomās par algotņu sūtīšanu uz konflikta zonām Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

"Concord" pirmdien ziņoja, ka Prigožins piešķīris gandrīz 500 000 ASV dolāru (411 117 eiro) atbalstam diviem Krievijas politiskajiem darboņiem, kas nesen tika atbrīvoti Lībijā, kur pērn tika aizturēti aizdomās par jaukšanos vēlēšanās Kremļa labā.

Šie cilvēki strādāja Maskavā bāzētajā Nacionālo vērtību aizsardzības fondā, kas ir daļa no mediju grupas, ko ASV sasaistījušas ar Prigožinu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu