Miljardiere Skota veikusi ziedojumus 4,2 miljardu dolāru vērtībā (17)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Viena no bagātākajām sievietēm pasaulē, “Amazon” dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota otrdien paziņojusi, ka viņa veikusi ziedojumus 4,2 miljardu dolāru vērtībā vairāk nekā 384 organizācijām. Tā ir daļa no plāna – ziedot lielāko daļu no savām bagātībām labdarībai, vēsta CNN.

Šis paziņojums izskanējis četrus mēnešus pēc tam, kad Skota jau veica ziedojumus 1,7 miljardu dolāru vērtībā 116 organizācijām.

“Pandēmija ir radījusi postošas sekas daudzu amerikāņu dzīvēs. Ekonomiskie zaudējumi un veselības problēmas ietekmē visus – neatkarīgi no dzimuma un ādas krāsas. Tāpat nozīmīgi zaudējumi ir cilvēkiem, kas dzīvo nabadzībā. Tajā pašā laikā miljardieru stāvoklis turpina uzlaboties,” sacīja Skota.

Skota ziedojusi vairākiem simtiem organizāciju, tostarp arī finanšu pakalpojumu sniedzējiem, kas strādā ar nabadzīgākajiem sabiedrības locekļiem, izglītības iestādēm, cilvēktiesību aizsardzības grupām, kā arī institūcijām, kas cīnās pret diskrimināciju.

Skota un viņas sabiedrotie veikuši izpēti, kurām organizācijām un grupām būtu vērts ziedot.

Pēdējā ziedojumu kārtā Skota ziedojusi 40 miljonus dolāru divām universitātēm Baltimoras štatā.

Tāpat 50 miljoni ziedoti “Prairie View A&M” universitātei Teksasā. Tas ir lielākais privātais ziedojums augstskolas vēsturē, un tas faktiski dubulto iestādes finanšu resursus.

Citu institūciju vidū, kam Skota ziedojusi, ir dažādas labdarības organizācijas un pārtikas bankas, Globālais sieviešu atbalsta fonds, kā arī finanšu institūcijas, kas atbalsta mazos uzņēmumus.

“Pirms ziedošanas mēs veicām izpēti, kurā centāmies atrast iestādes ar lielāko potenciālu ietekmei sabiedrībā, kā arī – centāmies bruģēt mūsu ceļu pretim pilnai šo iestāžu uzticamībai,” norāda Skota.

Pašlaik Skota ir 4. bagātākā sieviete un 18. bagātākā persona pasaulē. Viņas aktīvu vērtība ir 60,7 miljardi dolāru. Lielāko daļu no viņas bagātībām veido “Amazon” akcijas, kuras viņa saņēma pēc laulības šķiršanas ar Džefu Bezosu.

Pagājušajā gadā Skota parakstīja iniciatīvu, ko izveidojis Vorens Bafets, Bils un Melinda Geitsi. Tā paredz, ka pasaulē bagātākajiem cilvēkiem ir jāziedo lielākā daļa savu bagātību labdarības mērķiem.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu