Ietaupi naudu: 6 pirkumi, kuru iegādi vairums parasti nožēlo (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Africa Studio

Ikvienam ir gadījies iegādāties kādu mantu vai apģērbu, kas beigu beigās ne reizi netiek izmantots vai lietošanas ilgums ir bijis gaužām īss. Tālāk seko nožēla un sevis šaustīšana par lieki iztērēto naudu un īpašumā iegūtu bezvērtīgu priekšmetu. 

Bieži vien visai iespaidīgas naudas summas izdodas pazaudēt, tieši iegādājoties impulsa preces vai lietas, pēc kurām rodas pēkšņa vajadzība. Tās ir mantas, kurām šķietami vajadzētu uzlabot ikdienu, tomēr ilgtermiņā bez šādām mantām var arī mierīgi iztikt. Lūk, kuru pirkumu iegādi vairums no mums nožēlo. 

Foto: Shutterstock

Maizes gatavotājs

Mūsdienu tehnoloģiju un saimniecības preču ražotāji izgatavo preces, kas gan atvieglo ikdienu, gan arī bezjēdzīgi aizņem vietu virtuvē. Maizes gatavotājs ir prece, kas kotējas otrajā kategorijā. Šī ierīce ir paredzēta maizes cepšanai - tajā ir paredzēts iebērt maizei nepieciešamās sastāvdaļas, uzstādīt attiecīgo režīmu un gaidīt, kad aparāts pats uzceps maizi. Izklausās vienkārši, tomēr ilgtermiņā maizi pirkt būs daudz lētāk nekā gādāt visas nepieciešamās izejvielas, turklāt tas neaizņems diži daudz laika. 

Foto: Shutterstock

Friteris

Frī kartupelīšu un vistas nagetu cienītājiem friteris ir savā ziņā izcila Ziemassvētku dāvana, tomēr ilgtermiņā šī ierīce kļūs par traucēkli virtuvē. Pirmkārt, mūsdienu veikalu plauktos ir pieejamas daudzfunkcionālas ierīces, kas veiks vairākus uzdevumus, tostarp fritēšanu. Otrkārt, fritējamais aparāts ātri apaugs ar grūti nomazgājamiem taukiem un nogulsnēm, un to drīz vien zudīs vēlme izmantot ēdiena pagatavošanai. 

Foto: Pixabay

Mājas skrejceļš

Jā - Jaunais gads ir daudziem sākas ar kādu apņemšanos, tostarp solījumiem vairāk nodoties sportiskām aktivitātēm. Lai izpildītu šo solījumu, tiek iegādāts mājas skrejceļš. Tomēr ar laiku šis trenažieris apnīk un uz tā tiek karinātas drēbes. Ņemot vērā skrejceļa cenu un izmēru, nožēla par izšķiesto naudu var izrādīties ļoti sāpīga. Tā vietā iegādājies sporta zāles abonementu vai, ņemot vērā šā brīža situāciju pasaulē, nododies fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā. 

Foto: Unsplash

Milzīgs televizors

Televizora iegāde allaž ir bijis atbildīgs solis - iegādājoties šādu preci, ir rūpīgi jāpārdomā, kā tas izskatīsies interjerā, cik ilgi tas kalpos un kā tas ietekmēs acis un redzi. Elektronikas veikalā dažkārt lielummānija var ņemt virsroku un var gadīties nopirkt telpas kvadratūrai neatbilstošu televizoru, kas mazā viesistabā izskatīsies komiski liels un ātri nogurdinās acis. 

Foto: Shutterstock

Balts, pūkains paklājs

Aplūkojot tīkla "Pinterest" interjeru bildes, tā vien šķiet, ka balts un pūkains paklājs viesistabā izskatīsies ne tikai eleganti, bet arī sniegs komfortu, tomēr realitātē situācija var izvērsties pavisam citāda. Balti paklāji ir kā magnēti neizmazgājamiem traipiem - uz tiem reizēm izlīst sarkanvīna glāze vai kafija, sakrājas mājdzīvnieku spalvas vai tos izdodas sasmērēt ar čībām vai apaviem. Pēcāk baltā paklāja sniegbalto krāsu var arī neatgūt. Daudz izdevīgāks būs pelēks vai tumšas krāsas paklājs. 

Foto: Unsplash

Kaķu māja

Tiem, kas plāno drīzumā savā ģimenē uzņemt kaķēnu, nereti plānā ir iespaidīgas kaķu mājas vai koka iegāde, tomēr šis priekšmets reti kad iet pie sirds pašiem kaķiem. Liela daļa kaķu izvēlas gulēt uz paklāja vai gultas, bet nagus asināt - uz mēbelēm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu