Parīzes dome sodīta par pārmērīgu sieviešu skaitu vadošajos amatos

LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Parīze. Ilustratīvs attēls
Parīze. Ilustratīvs attēls Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Parīzes pilsētas domei piemērota 90 000 eiro liela sodanauda par dzimumu līdztiesības noteikumu pārkāpšanu 2018.gadā, kad domē vadošajos amatos bija pārāk daudz sieviešu.

Togad vadošos amatus ieņēma 11 sievietes un pieci vīrieši, kas bija pretrunā ar noteikumiem, kuru mērķis ir saglabāt dzimumu vienlīdzību.

Tādēļ Francijas Sabiedrisko pakalpojumu ministrija piemērojusi Parīzes domei sodanaudu.

"Sodanauda ir acīmredzami absurda, netaisna, bezatbildīga un bīstama," paziņojusi Parīzes mērs Anna Idalgo.

"Jā, mums jāatbalsta sievietes ar apņēmību un enerģiju, jo visur Francija joprojām atpaliek" šajā jautājumā, norādījusi Idalgo.

Saskaņa ar 2013.gadā pieņemtajiem noteikumiem viens dzimums nedrīkst aizņemt vairāk nekā 60% no vadošajiem amatiem. Noteikumu mērķis bija paplašināt sieviešu iespējas ieņemt vadošus amatus valsts pārvaldē.

Pašreiz aptuveni 47% no visiem civildienesta ierēdņiem Parīzes domē ir sievietes.

Francijas Sabiedrisko pakalpojumu ministre Amēlija de Monšalēna tviterī apstiprinājusi, ka sodanauda Parīzes domei tika piemērota, bet piebildusi, ka absurdais noteikums kopš tā laika esot atcelts.

"Es vēlos, lai Parīze samaksā sodanaudu par 2018.gadu, lai finansētu konkrētas darbības sieviešu atbalstīšanai civildienestā," paziņojusi ministre, kura uzaicinājusi Idalgo uz ministriju to apspriest.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu