Estrādes dziedātājai Margaritai Vilcānei - 80

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Margarita Vilcāne
Dziedātāja Margarita Vilcāne Foto: Edijs Pālens/LETA

16. decembrī 80. jubileju svin populārā estrādes dziedātāja Margarita Vilcāne, par kuras dzīvi pavisam nesen klajā nākusi muzikoloģes Daigas Mazvērsītes grāmata "Mirgo mana Margarita".

Vilcāne gandrīz piecus gadu desmitus bijusi saistīta ar skatuvi. Jaunu pagriezienu Margaritas Vilcānes radošajā dzīvē iezīmēja Raimonda Paula "Baltā saule" – 1970. gadā dziesma uzvarēja "Mikrofona" aptaujā.

"Tas, ko viņa ir paveikusi mūsu mūzikā, tas ir kaut kas prātam neaptverams gan ierakstu ziņā, gan koncertu skaita ziņā. Viņa būtu pelnījusi ne tikai vienu grāmatu par savu dzīvi un daiļradi," tā Mazvērsīte. 

Margarita Vilcāne dzimusi 1940. gada 16. decembrī Tomskā. Krievijā. Lielākos panākumus dziedātāja guvusi 60. un 70. gados, duetā ar Ojāru Grinbergu dziedot Raimonda Paula komponētās dziesmas.

Margarita Vilcāne ‎"Mūžu mūžos būs dziesma" (plate, 1974. gads)
Margarita Vilcāne ‎"Mūžu mūžos būs dziesma" (plate, 1974. gads) Foto: publicitātes

1962. gadā Margarita kļūst par Latvijas Filharmonijas solisti. No 1962. līdz 1969. gadam viņa ir estrādes ansambļa "Rīga" dziedātāja. Kopš 1967. gada dzied duetā ar Grīnbergu, bet 1966. gadā piedzimst dēls Andris, kas vēlāk kļūst par mūziķi. Trīsdesmit gadus vēlāk 1996. gadā iznāk albums "Ģimeniska debija", kur Margarita dzied sava dēla komponista Andra Vilcāna dziesmas.

Foto: Margaritai Vilcānei 75.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu