Arstarulsmirus jaunajā dziesmā ironizē par pandēmijas ietekmi uz ikdienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Arstarulsmirus
Arstarulsmirus Foto: kadrs no video

Arstarulsmirus publisko jaunu, pašironisku skaņdarbu un videoklipu "Šaurā lokā". Dziesmā tiek apdziedāta noskaņa, kas, autoraprāt, raksturo 2020. gada beigas.

"Mūsu šogad piedzīvotie notikumi vairāku paaudžu kontekstā ir pirmreizīga un izaicinoša pieredze, jo praktiski katram no mums tajā ir ārkārtīgi daudz nezināmā. Man radās iedvesma šo neparasto noskaņu, kuru izjūtu, iemūžināt mūzikā un rīmēs, kamēr tā vēl ir svaiga, nevis mājo senās atmiņās," par dziesmas tapšanas motivāciju dalās Arstarulsmirus

"Nolēmu sarakstīt kompozīciju, kurā pašironiskā un tiešā veidā būtu izceltas dažas ar šo periodu saistītas blaknes. Piemēram, jaunā prasme, ko pamazām attīstām, - atpazīt līdzcilvēkus tikai pēc acīm. Dziesmā centos uzsvērt arī to faktu, ka ikdienas saskarsmē ar tik lielu nezināmā daudzumu mēs nepārprotami esam kļuvuši rūdītāki. Cerams, ka šis rūdījums mūsos saglabāsies vēl ilgi," turpina mūziķis.

Arstarulsmirus
Arstarulsmirus Foto: Aiga Rēdmane

Papildvokālu partijas dziesmā izpilda Laima Dimanta, Madara Orola, Rihards Bērziņš, Lauris Valters, Katrīna Dimanta un Alise Critchley. Lai paspilgtinātu skaņdarbu, tika izveidots rotaļīgs un simbolisku vizuālo vēstījumu bagāts videoklips, kura autori ir Andrejs Skurjats un Arstarulsmirus.

"Dziesmā un klipā ir uzsvērtas arī tās paralēles, kas iezīmējas starp mūsu tautai raksturīgajiem tradicionālajiem gadumijas maskošanās rituāliem un tagadni, kad gada noslēgumā visapkārt tiek valkātas sejas maskas, lai pasargātu citus no vīrusa. Tā nu sanāk, ka laiki, priekšstati un pieejas mainās, bet nemainīgi paliek mūsu centieni radīt drošu vidi sev un saviem līdzcilvēkiem. Un maskām šajos centienos vēl joprojām ir ievērojama loma," komentē Arstarulmsirus. 

Atgādinām, ka martā mūziķis izdeva albumu “Skatu punkti”, kas ir pirmais no gaidāmo četru “Vēlējuma dziesmu” albumu cikla.

Pašlaik Arstarulsmirus strādā pie otrā albuma materiāla, kas līdz klausītājiem nonāks nākamā gada pavasarī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu