Māršala salās uzradies "spoku kuģis" ar kokaīnu $80 miljonu vērtībā (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Scanpix, Shutterstock

Māršala salu krastos jūra iznesusi pamestu kuģi, kurā atrasti 649 kilogrami kokaīna. Narkotiku tirgus vērtība ir ap 80 miljoniem ASV dolāru, vēsta raidorganizācija BBC.

Domājams, ka viļņi kuģīti nesuši no Latīņamerikas pāri Klusajam okeānam. Iespējams, ka tas ceļā aizvadījis vairāk nekā gadu.

Nomaļajā Klusā okeāna salu arhipelāgā bieži tiek izskalotas narkotikas, taču ne tik lielā daudzumā kā šoreiz.

Policija paziņojusi, ka gandrīz visa narkotiku krava tikusi iznīcināta, izņemot divas paciņas, kas nosūtītas uz ASV analīzēm.

5,5 metrus garais "spoku kuģis" tika atrasts Ailuka atolā. Vietējie centās to izkustināt, taču nevarēja - ar visu kravu tas bija pārāk smags. Rūpīgāk apskatot izskaloto kuģīti, tika atrasti slepeni nodalījumi, kuros bija paslēptas narkotikas.

Māršala salās šādi atradumi nav retums, un visbiežāk vietējie neziņo policijai un atrastās narkotikas pārdod.

Foto: GIFF JOHNSON / AFP

2014.gadā Ebonas atolā tika uzieta laiva, kurā atradās vīrietis no Ekvadoras. Viņš apgalvoja, ka esot 13 mēnešus dreifējis pa jūru, pārtiekot no noķertajām zivīm, putniem un bruņurupučiem.

Havaju Universitāte pēc tam izveidoja uz jūras straumēm balstītu datorsimulāciju un secināja, ka gandrīz visos izmēģinātajos gadījumos laiva no Meksikas piekrastes galu galā būtu nonākusi Māršala salās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu