Nākamā gada rudenī Rīgā uzstāsies Trikijs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtinš Otto

Viens no Bristoles triphopa kustības aizsācējiem, prestižās "Mercury" balvas nominants Trikijs (Tricky) atgriežas Rīgā sava jaunākā albuma "Fall to Pieces" ietvaros, informē "Positivus Music". 

Koncerts paredzēts nākamā gada rudenī, 22. septembrī, mākslinieks uzstāsies koncertzālē Palladium. Biļetes pieejamas "Biļešu servisa" tīklā jau no 18. decembra plkst. 10:00.

Atgādinām, ka Trikijs Rīgā pēdējo reizi uzstājās 2016. gadā.

Foto: Palladium koncertzālē Lielbritānijas mūziķa Tricky koncerts.

Trikijs atpazīstamību izpelnījies Bristoles hiphopa skatuvē jau deviņdesmitajos gados, kad tika dibināta grupa Massive Attack un piedalījās klasiskā 1991. gada albuma “Blue Lines” tapšanā. Tomēr pēc dažiem gadiem Trikijs kā grupas Massive Attack dalībnieks izvēlējās pievērsties solokarjerai. Solokarjeras laikā viņš sadarbojies ar tādiem plaši pazīstamiem un atzītiem mūziķiem kā Teriju Holu, Alisoni Moijē, Bjorku, Nenu Čeriju, Nelliju Furtado, Joko Ono, PJ Harvey un daudziem citiem.

Mākslinieks izdevis 14 studijas albumus, visā pasaulē pārdodot vairāk nekā divus miljonus eksemplāru. Pirmais mākslinieka izdotais albums “Maxinquaye” kļuva par sensāciju un tiek uzskatīts par vienu no trim nozīmīgākajiem ierakstiem triphopa žanrā, liekot mūzikas kritiķiem apgalvot, ka līdz tam vēl nevienam nav izdevies tik prasmīgi apvienot britroka melahnoliju ar hiphopa ritmiem. Populārais britu mūzikas izdevums NME “Maxinquaye” atzina par gada labāko albumu, un tas tika nominēts prestižajai Mercury mūzikas balvai. 

Trikijs Latvijā pirmo reizi viesojās 2014. gada vasarā, Positivus festivālā, kur mākslinieka uzstāšanās tika vērtēta kā viena no gaidītākajām un atzinīgi novērtēta pēc, kā arī sniedzis koncertu intīmākā gaisotnē koncertzālē Palladium 2016. gadā. 

Tricky 
Tricky Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu