"Bitcoin" vērtība strauji pieaugusi, pārsniedzot psiholoģisko 20 000 dolāru robežu (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kriptovalūta “Bitcoin” ir pārsniegusi psiholoģisko robežu – pašlaik viens bitkoins maksā vairāk nekā 20 000 dolāru un investori norāda – šīs digitālās valūtas vērtība tikai turpinās pieaugt, vēsta CNN.

Simboliskā 20 000 dolāru robeža tika pārsniegta trešdien, kad turpinājās valūtas vērtības pieaugums. Slēdzoties tirdzniecības sesijai, viena bitkoina vērtība bija 21 851 dolārs.

“Bitcoin” šis gads ir ļoti veiksmīgs – salīdzinot ar gada sākumu, tā vērtība ir pieaugusi trīskārt. Tā un citas digitālās valūtas piesaista arvien lielāku investoru interesi laikā, kad samazinās ASV dolāra vērtība.

“Tas, ka “Bitcoin” vērtība turpina kāpt un nu ir pārsniegusi 20 tūkstošu dolāru atzīmi, ir ļoti simboliski. Un jāņem vērā, ka šis vēsturiskais gads vēl nav beidzies,” saka “Grayscale Investments” direktors Maikls Sonenšains. “Es domāju, ka mēs redzēsim arvien jaunus rekordus,” saka eksperts.

Sagaidāms, ka ASV Federālās rezerves tuvāko gadu laikā saglabās ļoti zemas procentu likmes. Paralēli tam “Bitcoin” var piesaistīt arvien vairāk investoru.

“Bitcoin” investoru vidū ir arī vairāki zināmi vārdi, piemēram “BlackRock” vadītājs norādīja, ka nākotnē kriptovalūta aizstās zeltu, bet maksājumu veikšanas platformas “Square” un “PayPal” savās sistēmās piedāvā norēķināties arī ar bitkoiniem.

“Darījumu skaits ar bitkoiniem pagājušajā nedēļā sasniedza 70% pieaugumu, salīdzinot ar dienas vidējo rādītāju pēdējā gada laikā. Šķiet, ka tas ir vēsturiski augstākais rādītājs. Domāju, ka daudzi investori redz bitkoinos ļoti lielu potenciālu – respektīvi, tas var būt kā sava veida zelta aizstājējs,” norāda “CoinShares” investīciju stratēģis Džeimss Baterfils.

"Trading Economics" piebilst, ka kriptovalūtas vērtība turpinās pieaugt, jo tai ir ierobežoti riski, ko rada inflācija. Decembra līgumi otrdien elektroniskajos tirgos maksāja 19 425 dolārus par vienu valūtas vienību.

Taisnības labad jāpiebilst, ka pēdējo gadu laikā bitkoinu cenas ir bijušas ļoti ievainojamas. Piemēram, martā virtuālās valūtas kurss, reaģējot uz Covid-19 pandēmijas negatīvo ietekmi uz finanšu tirgiem, kritās par teju 4000 dolāru.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu