Atbalsts Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem būs pieejams arī nākamgad (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotos noteikumu projektus, kas paredz turpināt sniegt finanšu institūcijas "Altum" atbalstu maziem, vidējiem un lieliem uzņēmumiem arī 2021.gadā.

 

Tūrisma operatoriem nākamgad būs pieejamas "Altum" garantijas banku nodrošinājuma garantiju saņemšanai. Šim mērķim paredzēts papildu finansējums aizdevumu garantiju programmā 20 miljonu eiro apmērā.

Tāpat līdz 2021.gada 30.jūnijam "Altum" turpinās piešķirt garantijas lielajiem komersantiem, apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem ar papildu finansējumu desmit miljonu eiro apmērā, garantijas banku kredītbrīvdienu piešķiršanai, kā arī eksporta kredītu garantijas neatkarīgi no eksporta partnera valsts un uzņēmuma lieluma.

Savukārt garantijas Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai, kas tiek piešķirtas ar komercbanku starpniecību, būs pieejamas līdz 2021.gada 31.decembrim.

Tāpat līdz 2023.gadam tiks turpinātas līdzšinējās atbalsta programmas aizdevumu garantiju veidā jauniem un esošiem komercbanku finanšu pakalpojumiem, kuras komersantiem izsniedz gan "Altum", gan ar komercbanku starpniecību un ir pieejamas vidiem saimnieciskās darbības veicējiem.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) atzina, ka Covid-19 izraisītā krīze turpina ietekmēt valstu ekonomikas un ikvienu no mums. "Lai palīdzētu tautsaimniecības mugurkaulam - uzņēmējiem noturēties šajā sarežģītajā laikā un ātrāk pārvarēt krīzes radītās sekas, sadarbībā ar "Altum" un bankām turpināsim sniegt mūsu uzņēmējiem tik nozīmīgo atbalstu arī nākamgad," piebilda ministrs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu