Kariņš: Jautājums par Satversmes tiesas spriedumu izpildi uzraugošo institūciju jāvērtē Valsts kancelejai un TM (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jautājums par Satversmes tiesas spriedumu izpildi uzraugošo institūciju jāvērtē Valsts kancelejai un Tieslietu ministrijai, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā informēja, ka Kariņš ceturtdien attālinātā režīmā tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Sanitu Osipovu un tiesnešiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, tostarp risinājumus tiesas spriedumu kvalitatīvai izpildei. 

Ministru prezidents ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju un tiesnešiem pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Satversmes tiesas spriedumu izpildi un Satversmes tiesas jaunākajām atziņām, kas paustas lietās, kurās vērtēta valdības izdotu normatīvo aktu satversmība.

Kariņš sarunā atzinis, ka jautājums par Satversmes tiesas sprieduma izpildi ir aktuāls, un priekšlikums par īpašas institūcijas izveidi, kas pārraudzītu šo procesu, jāvērtē Valsts kancelejai un Tieslietu ministrijai.

Ministru prezidents uzsvēra, ka valdības dialogs ar Satversmes tiesu ir būtisks un to nepieciešams turpināt, kā arī pateicās Satversmes tiesas priekšsēdētājai un tiesnešiem par būtisko ieguldījumu tiesiskuma un taisnīguma stiprināšanā Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu