Tirgotāju asociācija: Jaunie ierobežojumi ir saprātīgāki par iepriekšējiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs piedalās preses konferencē, kurā informē par problēmām un izaicinājumiem atbildīgā alkoholisko dzērienu tirdzniecībā Latvijā.
Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs piedalās preses konferencē, kurā informē par problēmām un izaicinājumiem atbildīgā alkoholisko dzērienu tirdzniecībā Latvijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdības noteiktie jaunie ierobežojumi ir saprātīgāki par iepriekšējiem, sacīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusevičs.

"Jāsaka paldies valdībai par saprātīgu lēmumu, kas ļaus regulēt pircēju plūsmas reģionos, piemēram, ar to, ka alkohola un tabakas tirdzniecība būs atļauta arī brīvdienās. Tāpat pozitīvi vērtējams tas, ka precizēts tirdzniecībai atļauto preču saraksts un novērstas kļūdas higiēnas un mājsaimniecības preču sarakstos," skaidroja Danusevičs.

Viņš pauda nožēlu, ka trīs nedēļas nebūs atļauta būvmateriālu un mājokļa iekārtošanas preču mazumtirdzniecība, norādot, ka daļa no mājokļa iekārtošanas precēm, kā arī rotaļlietas ir vienas no populārākajām Ziemassvētku dāvanām.

Tāpat Danusevičs izteica nožēlu, ka netika uzklausīti grāmatu tirgotāji, un norādīja, ka grāmatu tirdzniecības aizliegums ir nesaprotams. Danusevičs piebilda, ka grāmatu tirgotājiem patlaban tāpat klājas grūti un daudzi no viņiem nekvalificējas arī atbalsta pasākumiem.

"Tomēr kopumā jaunie ierobežojumi ir daudz saprotamāki par iepriekšējiem," sacīja Danusevičs.

Jau ziņots, ka laika posmā no sestdienas, 19.decembra, līdz 11.janvārim tirdzniecībā katru dienu tiks piemērots regulējums, kas līdz šim attiecās uz brīvdienām un svētku dienām, vienlaikus tiks paplašinātas iegādājamās preču grupas, ko šajā laikā drīkstēs tirgot, paredz ceturtdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Varēs darboties tirdzniecības vietas, kurās drīkst tirgot pārtikas preces, higiēnas preces, pirmās nepieciešamības saimniecības preces, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to šķidrumus, dzīvnieku barību un preces, preses izdevumus, sabiedriskā transporta biļetes, mutes un deguna aizsegus un individuālos aizsardzības līdzekļus, pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, mobilo telefonu priekšapmaksas kartes, kā arī ziedus un Ziemassvētku eglītes.

Ekonomikas ministrijā skaidroja, ka higiēnas preču sarakstā iekļauti zobu, matu un ķermeņa kopšanas līdzekļi, dezinfekcijas līdzekļi, tualetes papīrs, kabatlakatiņi, roku dvieļi un galda salvetes, bērnu autiņbiksītes un citi.

Savukārt saimniecības preču sarakstā iekļautas apkurei nepieciešamās preces, apkures ierīces, telefonu aparāti, sērkociņi, šķiltavas, baterijas, spuldzes, sveces, bremžu šķidrumi un pretaizsalšanas līdzekļi, slēdzenes, ortopēdiskie piederumi, priekšmeti apbedīšanai, grāmatvedības vešanai nepieciešamās veidlapas, plastmasas un papīra maisiņi iepakojumam un citi.

Pašu ražotā lauksaimniecības produkcija ietver pašu audzētus, ražotus un iegūtus lauksaimniecības produktus - augļus, dārzeņus, medus, zivis un dzīvnieku produktus, kā arī mājražotāju gatavotus pārtikas produktus.

Turpmākajās trīs nedēļās varēs darboties arī aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, optikas preču veikali, degvielas uzpildes stacijas.

Tāpat kā līdz šim tirdzniecība internetā netiks ierobežota.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu