Krievija par aizliegta satura neslēpšanu soda "Google" (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Maskavas tiesa ceturtdien uzlikusi sodu ASV tehnoloģiju uzņēmumam "Google" par to, ka tas nav tīmeklī bloķējis Krievijas varasiestāžu aizliegto saturu.

Tiesa atzina, ka "Google" atkārtoti nav dzēsis tādus meklēšanas rezultātus, kas "satur Krievijā aizliegtu informāciju", un uzlicis uzņēmumam trīs miljonus rubļu ( 33 600 eiro) lielu sodanaudu, paziņojis Krievijas informācijas tehnoloģiju un mediju uzraugs "Roskomnadzor".

"Roskomnadzor" norādījis, ka "Google" tikai daļēji ievēro spēkā esošos likumus un aptuveni 30% meklēšanas rezultātu, kas sniedz saites uz Krievijā aizliegtiem ekstrēmistiskiem vai pornogrāfiskiem materiāliem, kā arī un saturu, kas saistīts ar pašnāvībām, netiek dzēsti.

Aģentūra "Interfax" vēsta, ka ceturtdienas spriedums bijis pēdējā laikā jau ceturtais gadījums, kad "Google" uzlikta sodanauda par aizliegta satura neslēpšanu.

2018.gadā uzņēmumam tika uzlikta 500 000 rubļu liela sodanauda, jo netika dzēstas saites uz aicinājumiem piedalīties opozīcijas līdera Aleksseja Navaļnija organizētajās demonstrācijās.

2019.gadā par atkārtotiem pārkāpumiem "Google" tika sodīts ar 700 000 rubļu, bet šogad par tādiem pašiem nodarījumiem uzņēmumam piesprieda 1,5 miljonus rubļu lielu sodanaudu.

Kremlis pēdējo gadu laikā pastiprinājis centienus pakļaut kontrolei internetu, savu rīcību attaisnojot ar cīņu pret "ekstrēmismu".

Taču režīma kritiķi norāda, ka valdība tādējādi cenšas apslāpēt brīvas debates un apklusināt opozīciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu