"Demo skapī" šonedēļ roks - "Pauls Raimonds", "Tape Electro" un "The BIG Deal"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
"Pauls Raimonds"
"Pauls Raimonds" Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Pēc nelielas pauzes atsākam pildīt šo rubriku ar jaunām dziesmām. Lūk, šīs nedēļas apkopojums.

Tape Electro "Ghostwriter" 

Jaunu singlu angļu mēlē "Ghostwriter" izdevusi pašmāju rokgrupa "Tape Electro", kas dibināta pirms pieciem gadiem. 

"Dziesma ir par tiekšanos pēc tā, ko apzinies, ka nevari iegūt, taču nedrīksti sev ļaut arī padoties," komentē dziesmas autors ir grupas ģitārists un vokālists Edvarts.

Pārējie grupas dalībnieki – ģitārists Miks, basģitārists Dāvis un bundzinieks Andris – savukārt uzsver jaunā singla radīto kaifu, spēlējot to koncertos. "Dziesma ir enerģijas pārpilna un neļauj palikt vienaldzīgam nevienam, kurš nonācis tās izpildījuma tiešā tuvumā," piebilst Andris.

"Tape Electro"
"Tape Electro" Foto: publicitātes

Dziesma ierakstīta Ģirta “Lomika” Laumaņa studijā “Hodila Records” Valmierā un ir trešais singls no nākamgad gaidāmā grupas debijas albuma. Teksta video autors ir Ēriks Saksons.

Apvienība “Tape Electro” dibināta pirms pieciem gadiem, kad Andris un Edvarts pēc vairākiem radošiem mēģinājumiem saprata, ka dodas pa vienu muzikālo taku un uz tās varētu paaicināt vēl dažus līdzīgi domājošos. Piemēram, Miku un Dāvi. Izvēlētais virziens ir enerģiska un melodiska rokmūzika, kādu paši grupas dalībnieki labprāt klausās arī ikdienā. 

“Grupas nosaukumā iekļauti divi mums būtiski pamatprincipi – “tape” aizgūts no jēdziena “tape recording” un apzīmē dzīvo skaņu, kurā tiek atstātas arī emocijas un nelielas kļūdas, ko var radīt dzīvā uzstāšanās, bet “electro” simbolizē rokmūziku. Tādu, kas elektrizē un ir patiesa,” turpina Edvarts.

Plašākam klausītāju lokam “Tape Electro” kļuva atpazīstami pērn, uzstājoties koncertos dažādās Latvijas vietās, piedaloties Rūjienas rokfestivālā “Vērte” un uzvarot konkursā “Nemiera blice ‘19”. Tas ļāva iegūt balvā iespēju darboties studijā pie alternatīvās mūzikas aprindās jau leģendārā Ģirta “Lomika” Laumaņa, ko grupa acīm redzami arī pilnvērtīgi izmantojusi.

Līdz šim klausītājiem vērtēšanai un baudīšanai bija nodoti divi singli – 2018. gadā “All I Know” un vēl šā gada augustā “Hellhound”, kas kopā ar “Ghostwriter” jau diezgan izteikti iezīmē “Tape Electro” stilistiku un virzību.

Audio: Tape Electro "Ghostwriter".

Pauls Raimonds "Liekuļi"

Jaunā pagrīdes pankroka grupa "Pauls Raimonds" laidusi klajā debijas albumu "Liekuļi". Lai gan grupa izveidojusies tikai 2018. gadā Rīgā, tomēr jau ir piesaistījusi prāvu fanu loku pateicoties saviem animālistiskajiem un enerģijas pilnajiem šoviem uz skatuves. 

Pauls Raimonds "Liekuļi"
Pauls Raimonds "Liekuļi" Foto: publicitātes

Jaunajā albumā iekļautas vienpadsmit dziesmas. Dziesmu vārdos grupa nebaidās būt tieša un izpaust savu skaļo viedokli.

Noklausies albumu: Pauls Raimonds "Liekuļi".

The BIG Deal "Lai deg!"

Mūziķa Gvido Lingas dēls Svens Linga kopā ar domubiedriem izveidojis rokgrupu "The BIG Deal". Klajā laists arī pirmais grupas albuma. Mārupes trio muzicē pats Svens Linga (ģitāra/vokāls), Kristaps Pauls Reihmanis (bungas/vokāls) un Daniels Hazens (basģitāra/vokāls).

Grupa ir uzstājusies Mūzikas un mākslas festivālā "Bildes", Ielu mūzikas dienā 2019, labdarības maratonā "Dod pieci", "Ezīšfestā" u.c.

The BIG Deal
The BIG Deal Foto: publicitātes

Jaunajā albumā ir iekļautas deviņas grupas dziesmas, kuras ir tapušas trīs gadu laikā, kopš grupa ir pastāvējusi. Dziesmās tiek skartas tādas tēmas kā mīlestība, cilvēka pārdomas un pārdzīvojumi. Visas dziesmas ir rakstītas latviešu valodā. Divas no albuma dziesmām, kuras jau ir iepriekš izdotas, ir ierakstītas jaunā skanējumā.

Noklausies albumu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu