PVO eiropiešus aicina uz distancētiem svētkiem

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropiešiem gadumijas svētku laikā jāievēro sociālās distancēšanās prasības un jāierobežo sociālie kontakti, piektdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas biroja vadītājs Hanss Klūge, vienlaikus brīdinot, ka Covid-19 krīzei ir jūtamas sekas arī uz garīgās veselības situāciju.

PVO Eiropas reģionā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 500 000, apstiprināti vairāk nekā 23 miljoni inficēšanās gadījumu.

Pandēmija nodarījusi postu ekonomikai un radījusi arī citas negatīvas sekas.

"No liela satraukuma ap vīrusa transmisiju, stingrā karantīnas režīma un pašizolācijas psiholoģiskās ietekmes, līdz iespaidam uz bezdarbu, finanšu raizēm un sociālajai izslēgtībai - pandēmijas ietekme uz garīgo veselību būs ilgstoša un plaša," viņš sacīja.

Teju katrs piektais veselības aprūpē strādājošais cieš liela satraukuma un depresijas dēļ.

Lai mazinātu satraukumu un depresiju ir ieteicams vairāk uzturēties dabā, kur tas ir atļauts, būt aktīviem, strukturēt un plānot laiku, rosināja Klūge.

Varasiestādēm būtu jāatvēl lielāks finansējums garīgās veselības dienestiem, ņemot vērā prognozes, ka nepieciešamība pēc šādas specializētas aprūpes pieaugs.

Kaut arī cilvēki tiek mudināti palikt mājās un ievērot fizisku distanci, Klūge norādīja, ka viņiem ir "iespēja uzturēt kontaktus un rūpēties", kā vienu no iespējām minot sociālos tīklus.

PVO Eiropas reģionā ir 53 valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu