ANO: Eiropas migrācijas maršrutos šogad miruši 1800 cilvēki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti pie Turcijas un Grieķijas robežas.
Migranti pie Turcijas un Grieķijas robežas. Foto: AP/Scanpix

Ceļā uz Eiropu vai jau pēc nokļūšanas Eiropā šogad dzīvību zaudējuši gandrīz 1800 nelegālie imigranti jeb vidēji pieci cilvēki dienā, paziņojusi ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM).

Pagājušajā gadā dzīvību zaudēja 2200 migranti.

Visā pasaulē šogad migrācijas laikā miruši gandrīz 3200 cilvēki. Pagājušajā gada šis skaitlis bija 5300, liecina IOM dati.

Organizācijas preses pārstāvis norādīja, ka, neskatoties uz kopējo nāves gadījumu skaita samazināšanos, vairākos migrācijas maršrutos uz Eiropu un Dienvidamerikā bojāgājušo migrantu skaits patiesībā ir pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

Mēģinot šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu no Āfrikas uz Spānijai piederošajām Kanāriju salām, šogad miruši 593 cilvēki. Pērn šajā maršrutā dzīvību zaudēja 210 nelegālie imigranti, norādīja IOM preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka pastāv nopietni trūkumi šo migrācijas maršrutu novērošanā, un aicināja valdības pastiprināt meklēšanas un glābšanas operācijas Vidusjūrā.

Dienvidamerikā kopš gada sākuma miruši vismaz 104 migranti, galvenokārt venecuēlieši, kas ir vismaz divreiz vairāk nekā iepriekšējos gados.

Taču IOM preses pārstāvis brīdināja, ka reģistrēto nāves gadījumu skaita samazināšanās vēl nenozīmē, ka mirušo skaits šogad tiešām ir sarucis, jo jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ IOM bijis grūtāk savākt datus un novērot migrācijas maršrutus.

IOM sākotnējos datos par 2020.gadu nav iekļauti vismaz 600 migranti, kas, domājams, miruši vai pazuduši negadījumos uz jūras, bet kuru nāvi IOM nav izdevies apstiprināt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu