Lietuvietis brauc reibumā un Latvijā dabū krimināllietu (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Rīgas pašvaldības policija Bolderājā saņēma informāciju, ka pa apkārtni braukā busiņš, kurā atrodas personas reibuma stāvoklī. Bija pamatotas aizdomas, ka arī automobiļa šoferis nav skaidrā.

Kā raidījumam Degpunktā, pastāstīja Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes pārstāvis Romāns Kozlinskis, policisti mikroautobusu apturēja. Sarunas laikā ar šoferi varēja spriest, ka viņš ir alkohola reibumā. Patiesībā viņš arī nemaz neslēpa, ka ir lietojis alkoholu.

Rezultātā sarunas starp busiņa vadītāju un policistiem ievilkusies, jo viņi aicināja uzrādīt kādu personu apliecinošu dokumentu. Jauneklis policistiem pasniedza Lietuvas pilsoņa pasi un noteica, ka autovadītāja apliecību aizmirsis mājās.

Uz notikuma vietu tika izsaukta ceļu policija, un alkohola pārbaudē atklājās, ka šoferis pie stūres sēdies 1,77 promiļu reibumā. It kā ar to nebūtu gana, datubāzes atklāja, ka šoferis tiesības nevis aizmirsis mājās, bet gan patiesībā viņam to nemaz nav. Līdz ar to pārkāpējs tiks pie kriminālprocesa.

Aizturētā turpmākais ceļš tajā vakarā veda uz Gaujas ielu, kur viņš nodots izmeklētāju rokās. Visticamāk, ka šajā naktī uzņemtos kadrus lietuvietis vēlreiz varēs noskatīties jau kopā ar tiesnesi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu