Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās pārsniedz 900 (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Latvijas slimnīcās ievietoti 90 jauni Covid-19 pacienti, tādējādi kopā stacionāros ārstējas jau 903 cilvēki, kam pēc inficēšanās ar koronavīrusu nepieciešama mediķu palīdzība, liecina Nacionālā Veselības dienesta informācija. 

No slimnīcās ievietotajiem cilvēkiem 850 ir vidēji smaga slimības gaita, bet 53 cilvēki atrodas smagā stāvoklī.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīts 21 pacients – kopā 2532.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijā veikti 5545 Covid-19 testi, no kuriem 643 gadījumos cilvēkiem apstiprināta inficēšanās. 12 cilvēki, kuri saslimuši ar Covid-19, pagājušajā diennaktī miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Mirušo vidū divi cilvēki ir vecumā no 50-55 gadiem, trīs vecumā no 70-80 gadiem, četri vecumā no 80-90 gadiem, trīs vecumā no 90-95 gadiem.

Kopumā līdz šim Latvijā Covid-19 apstiprināts 30 940 cilvēkiem, miruši 439.

Sakarā ar pieaugošo Covid-19 stacionēto pacientu skaitu Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdē kopš 10.decembra izsludināts ārkārtas stāvoklis veselības aprūpes sistēmā. 

Atveseļošanās no Covid-19 notiek lēni, bet jauni pacienti ienāk vairāk nekā slimnīca spēj izrakstīt atlabušos.

Lai sniegtu palīdzību visiem Covid-19 pacientiem, veselības aprūpes iestādēm nākas ierobežot citu pakalpojumu sniegšanu, un tas ilgtermiņā atstāj negatīvas sekas uz sabiedrības veselību. 

Papildus slodzi rada apstāklis, ka arī mediķi slimo ar Covid-19 un ir spiesti atrasties pašizolācijā pēc kontakta ar saslimušajiem, tādējādi jau tā pārslogotajiem ārstiem slodze arvien vairāk pieaug.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu