Aptauja: Turpina pieaugt sabiedrības uzticība Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ādažu poligonā notiek starptautiskās militārās mācības "Winter Shield", lai trenētu un pilnveidotu vienību kaujas spējas un bruņoto spēku savstarpējo sadarbību un savietojamību Baltijas reģiona aizsardzības nodrošināšanai.
Ādažu poligonā notiek starptautiskās militārās mācības "Winter Shield", lai trenētu un pilnveidotu vienību kaujas spējas un bruņoto spēku savstarpējo sadarbību un savietojamību Baltijas reģiona aizsardzības nodrošināšanai. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad turpinājusi pieaugt Latvijas sabiedrības uzticība Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), atsaucoties uz jaunākajiem Eiropas Komisijas aptaujas "Standard Eurobarometer 93" rezultātiem vēsta Aizsardzības ministrijas izveidotais portāls sargs.lv.

Kopumā bruņotajiem spēkiem uzticas 71% Latvijas sabiedrības, kas ir par 2% vairāk nekā gadu iepriekš.

Bruņotajiem spēkiem drīzāk neuzticas 17% iedzīvotāju, kas ir par 2% mazāk nekā pērn, bet 12% nav bijusi atbilde uz šo jautājumu.

Pētījuma dati liecina, ka NBS vairākus gadus pēc kārtas Latvijā ir bijusi tā valsts institūcija, kura varējusi lepoties ar visaugstāko iedzīvotāju uzticības reitingu.

Augsti uzticamības reitingi savu valstu bruņotajiem spēkiem ir arī Latvijas kaimiņvalstīs. Vislielākie uzticamības rādītāji bruņotajiem spēkiem ir Igaunijā, kur tie sasniedz 85% un ir par 5% lielāki nekā gadu iepriekš. Savukārt Lietuvā bruņotajiem spēkiem uzticas 80% sabiedrības, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Visaugstākie uzticamības reitingi bruņotajiem spēkiem ir Dānijā un Īrijā, kur katras valsts bruņotajiem spēkiem uzticas 89% sabiedrības.

Analizējot visu 28 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iedzīvotāju viedokli, secināts, ka kopumā bruņotajiem spēkiem uzticas 72% iedzīvotāju, tikmēr 22% tiem neuzticas, bet vēl 6% nav atbildes šajā jautājumā. Šie rādītāji ir līdzīgi 2019.gada aptaujas rezultātiem.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu