Kādi ierobežojumi Covid-19 iegrožošanai jāņem vērā baznīcās? (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziemassvētku dievkalpojumu laikā jebkuras reliģiskās darbības veikšanas vietā vienlaikus varēs uzturēties tikai tāds personu skaits, kas nepārsniedz 20% no telpu kapacitātes, ievērojot, ka uz katru apmeklētāju tiek nodrošināta vismaz desmit kvadrātmetru platība, informēja Tieslietu ministrijas (TM) komunikāciju un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja Ksenija Vītola.

Viņa skaidroja, ka TM respektē Satversmē nostiprinātās personas tiesības uz reliģijas brīvību, bet vienlaikus aicina visas reliģiskās organizācijas publiski informēt draudzes locekļus par ierobežojumiem un ar atbildību izturēties pret tiem, ievērojot maksimālo piesardzību. "Tāpat reliģiskajām organizācijām ir jāsadarbojas ar Valsts policiju un citām institūcijām sabiedriskās kārtības un epidemioloģiskās drošības prasību nodrošināšanai," viņa teica.

Jau vēstīs, ka TM aicina Ziemassvētku dievkalpojumus verot attālināti arī komerciālajos masu medijos, un šim nolūkam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 17.decembrī piešķirti 44 528 eiro.

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets atbalstīja grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, nosakot virkni ierobežojumu, no 21.decembra līdz 11.janvārim pastiprinot drošības pasākumus izglītības, sporta, kultūras un pakalpojumu jomās.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu