Tirgotāju asociācija kritizē ieviestos ierobežojumus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veikals "Rimi" tirdzniecības centrā "Origo" laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija
Veikals "Rimi" tirdzniecības centrā "Origo" laikā, kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) kritizē pagājušajā nedēļā ieviestos ierobežojumus, norādot gan uz pieejamo preču saraksta nepilnībām, gan sekām, ko ierobežojumi atstās uzņēmējdarbības vidē, aģentūru LETA informē LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Danusēvičs uzsver, ka Latvijā pieņemtā ierobežojumu sistēma ir stingrāka nekā, piemēram, citās Eiropas Savienības un Baltijas valstīs. Salīdzinājumā ar Franciju, kur saslimušo skaits ir divas ar pusi reizes lielāks nekā Latvijā, veikali ir atvērti ar nosacījumu, ka uz katru pircēju tiek nodrošināta astoņu kvadrātmetru liela platība, turpretī Latvijā ierobežojumi paredz 15 kvadrātmetrus. Arī stingrākus preču ierobežojumus citviet valstis ievieš galvenokārt laika posmam no 25.decembra līdz 10.janvārim, norāda Danusēvičs.

Bažas par jauniem Covid-19 uzliesmojumiem rada arī piektdien notikusī masveida iepirkšanās,

kad drūzmēšanos nav spējusi apturēt pat ugunsgrēka trauksme, min Danusēvičs, norādot uz tirdzniecības centra "Domina" incidentu.

LTA informē, ka ir nepieciešams pilnveidot nolikumus par atbalstu slēgtajiem vai ierobežotajiem veikaliem, dīkstāves pabalstu un atbalstu izglītības iestāžu ēdinātājiem. Lai arī valdība labojusi nepilnības, piemēram, degvielas uzpildes staciju atļauto preču sarakstā, kā arī ziedu un eglīšu tirdzniecībā, LTA aicina uzmanību vērst arī uz apģērbu un apavu tirgotājiem, rotaļlietu tirgotājiem un grāmatnīcām. LTA prezidents norāda, ka ar priekšlikumiem situācijas uzlabošanai vērsīsies valdībā.

LTA dibināta 1912.gadā un tās darbība atjaunota 1994.gadā un pašlaik tajā brīvprātīgi apvienojušies vairāk nekā 600 uzņēmēju, kuri nodarbojas ar tirdzniecību, ēdināšanu un pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu