PVO: Koronavīrusa jaunā paveida izplatība nav nekontrolējama

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Getty Images

Lielbritānijā atklātā koronavīrusa jaunā lipīgākā paveida izplatīšanās vēl nav kļuvusi nekontrolējama, un to var izdoties savaldīt, izmantojot zināmās metodes, pirmdien norādīja Pasaules veselības organizācija (PVO).

"Mums dažādos šīs pandēmijas brīžos ir bijis krietni augstāks [inficēšanās līmenis], un mēs esam spējuši to pakļaut kontrolei," preses konferencē sacīja PVO ārkārtas situāciju nozares vadītājs Maikls Raiens.

"Šī situācija šajā ziņā nav ārpus kontroles, bet to nevar pamest savā vaļā.

"Pasākumi, kas šobrīd tiek īstenoti, ir pareizie pasākumi," sacīja Raiens. "Mums ir jādara tas, ko mēs esam darījuši. Mums var nākties to darīt nedaudz intensīvāk un nedaudz ilgāk, lai gādātu, ka mēs varam pakļaut šo vīrusu kontrolei."

"Savā ziņā tas nozīmē, ka mums būs jāstrādā smagāk.

Pat ja vīruss attiecībā uz izplatīšanos ir kļuvis nedaudz efektīvāks, šis vīruss ir apturams,"

norādīja Raiens.

Jaunais koronavīrusa paveids ir apstiprināts arī dažiem cilvēkiem Austrālijā, Islandē, Itālijā un Nīderlandē, kā arī Dānijā, pavēstīja PVO.

Kaut arī jaunais paveids izplatās ātrāk nekā līdz šim zināmie paveidi, transmisija nebūt nav tik ātra kā masalu, cūciņu vai baku gadījumā, skaidroja Raiens.

Dienvidāfrikā konstatētais jaunais paveids ir līdzīgs Lielbritānijas paveidam, tomēr tie nav saistīti, norādīja PVO vecākā Covid-19 pētniece Marija van Kerkhove.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu