Slimnīcas Daugavpilī, Rēzeknē un Jēkabpilī gatavojas vakcinēšanai pret Covid-19 (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oksfordas Universitātes un "AstraZeneca" Covid-19 vakcīna.
Oksfordas Universitātes un "AstraZeneca" Covid-19 vakcīna. Foto: AFP / Scanpix

Reģionālās slimnīcas Daugavpilī, Rēzeknē un Jēkabpilī pašlaik gatavojas sākt vakcinēšanu pret Covid-19, atzina aptaujāto slimnīcu pārstāvji.

 

Jēkabpils reģionālās slimnīcas vakcinācijas kabinetā pašlaik tiek veikti nepieciešamie sagatavošanās darbi Covid-19 vakcinācijas sākšanai. Vakcinācija tiks veikta slimnīcas Ambulatorās daļas vakcinācijas kabinetā un tajā strādās divas apmācītas medicīnas māsas, ārsta palīgs un ārsts internists. Sākot vakcināciju, kabinets tieši ar Covid-19 vakcinācijas veikšanu strādās katru darba dienu divas stundas dienā.

"Vakcinācijas kabinets papildus tiek aprīkots ar datoru ar interneta pieslēgumu, lai veiktu vakcināciju elektronisko reģistrāciju "E-veselībā". Notiek vakcinācijā iesaistītā personāla apmācības atbilstoši Veselības ministrijas, Zāļu valsts aģentūras, Nacionālais veselības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra un Imunizācijas valsts padomes izstrādātajām rekomendācijām," skaidroja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Gercāne.

Tāpat vakcinācijas kabineta personāls tiks iepazīstināts ar vakcīnu lietošanas instrukciju un citiem ražotāja sagatavotiem mācību materiāliem par Covid-19 vakcinācijas procesa nodrošināšanas nosacījumiem.

Pēc Gercānes paustā, kabinetā ir ledusskapis vakcīnu glabāšanai, kas nodrošina vakcīnu uzglabāšanu oriģinālā iepakojumā atbilstoši ražotāja noteiktajam uzglabāšanas temperatūras režīmam.

Plānots, ka pirmie, kas tiks vakcinēti, būs Jēkabpils reģionālās slimnīcas ārstniecības personas un ārstniecības atbalsta personas,

kuras sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus. Tāpat kā pirmie vakcīnu saņems darbinieki, kuri, pildot darba pienākumus, ir tuvā kontaktā ar Covid-19 pacientiem.

Arī Daugavpils reģionālajā slimnīcā pirmie tiks vakcinēti tie slimnīcas darbinieki, kuri visciešāk strādā ar Covid-19 pacientiem, akūtajiem pacientiem. Tāpat ir plānots palīdzēt vakcinēt citu ārstniecības iestāžu darbiniekus, aģentūrai LETA pauda slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska.

Pēc viņas paustā, slimnīca "ir procesā", lai sāktu vakcinēšanu.

Personāls ir apmācīts pēc iestāžu sniegtajā vadlīnijām, un varot sākt darbu, tiklīdz būs pieejamas vakcīnas.

Esot pieejams arī viss tehnoloģiskais nodrošinājums vakcīnu uzglabāšanai.

Gronska skaidroja, ka vakcinēšanas kabinets atradīsies slimnīcas centrālajā ēkā. Darbinieku skaits un darba laika būs atkarīgs no kabineta noslogojuma.

Arī Rēzeknes slimnīca ir gatava sākt vakcinēšanu pret Covid-19, un vakcinācijas kabineta personāls ir iepazinies ar sagatavotiem mācību materiāliem vakcinācijas procesu nodrošināšanas nosacījumiem, apgalvoja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Sondore.

Rēzeknē vakcinācijas kabinetā strādā sertificēts ārsta palīgs un sertificēta māsa ar daudzu gadu pieredzi darbā vakcinācijas kabinetā,

informēja Sondore.

Jau ziņots, ka Latvijā vakcinācijai pret Covid-19 sākotnēji plānots veidot desmit kabinetus, kas atradīsies slimnīcās. Plānots, ka slimnīcas, kurās tiks sākta personāla vakcinācija, ir Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Liepājas reģionālā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, Jelgavas pilsētas slimnīca, Jēkabpils reģionālā slimnīca, Rēzeknes slimnīca, Daugavpils reģionālā slimnīca un Vidzemes slimnīca.

Kā pirmais vakcīnu varēs saņemt ārstniecības personāls, kas strādā ar Covid-19 pacientiem un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Veselības ministrijā norādīja, ka ārstniecības iestādes veido sarakstus ar darbiniekiem, kuri saņems vakcīnu pirmie.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu